H ώρα της κρίσης για την πολιτική συμφωνία

25 Μαρτίου 2017 12:41

Οι καθυστερήσεις στη διαπραγμάτευση οφείλονται στις διαφορές ανάμεσα σε αυτούς που θέλουν την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη - και συμπράττουν στο κλείσιμο της αξιολόγησης - και στη συμμαχία των ακραίων, σύμφωνα με το Μαξίμου. Δηλαδή την ομάδα Σόιμπλε που δεν εγκαταλείπει το σχεδιασμό του Grexit και το ΔΝΤ που επιδιώκει να καταργήσει την εναρμονισμένη πορεία των χωρών της Ευρωζώνης. Όλο το παρασκήνιο της επιστολής Τσίπρα σε Γιούνκερ και Τουσκ για το ευρωπαϊκό κεκτημένο στα εργασιακά και τα κρυφά χαρτιά και οι αμοιβαίοι συμβιβασμοί.


O πρωθυπουργός, με βάση την ενημέρωση που είχε για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά στις Βρυξέλλες και την ακαμψία του ΔΝΤ, έκρινε σκόπιμο να προκαλέσει μία παρέμβαση από τους Ευρωπαίους ηγέτες στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

O πρωθυπουργός, με βάση την ενημέρωση που είχε για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά στις Βρυξέλλες και την ακαμψία του ΔΝΤ, έκρινε σκόπιμο να προκαλέσει μία παρέμβαση από τους Ευρωπαίο
Επείγεται η κυβέρνηση να κλείσει την αξιολόγηση γνωρίζοντας πως ο χρόνος κυλάει εις βάρος της προοπτικής ανάκαμψης της οικονομίας στη χώρα και τροφοδοτεί την αβεβαιότητα. Περιμένοντας την ολοκλήρωση της συμφωνίας οι επενδύσεις έχουν παγώσει, η αγορά πιέζεται και η κοινωνία εμφανίζεται συγκρατημένη για τις εξελίξεις. Η δε κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει ότι για τις καθυστερήσεις δεν ευθύνεται η ίδια αλλά η σύγκρουση που καταγράφεται ανάμεσα στους δανειστές με αιχμή τις αξιώσεις του ΔΝΤ.
Αρμόδιες πηγές αναγνωρίζουν πως «είμαστε στο όριο και πρέπει να τελειώνουμε με τη διαπραγμάτευση» καθώς ο κυβερνητικός σχεδιασμός (οδικός χάρτης) για επιστροφή σε συνθήκες ανάπτυξης, για να πετύχει, προϋποθέτει την ένταξη της χώρας στο QE το πρώτο εξάμηνο του 2017, με στόχο το πρόγραμμα να ολοκληρωθεί κανονικά τον Αύγουστο του 2018. Εάν αυτό συμβεί η χώρα θα βγει από το μνημόνιο, αν όχι όμως, θα αντιμετωπίσει τον κίνδυνο να μπει σε μία ολιγόμηνη πιστοληπτική γραμμή στήριξης ή σε ένα νέο μικρότερο ενδεχομένως μνημόνιο.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos