Πολιτικές πρωτοβουλίες για επίτευξη συμφωνίας - Στην Αθήνα Τουσκ και Σταϊνμάιερ

03 Απριλίου 2017 12:11

Κορυφώνονται οι διεργασίες για το κλείσιμο της συμφωνίας με τους θεσμούς, με την Αθήνα να επιδιώκει πολιτικές πρωτοβουλίες, ενόψει και του Eurogroup της Μάλτας.


Σε αυτό το κρίσιμο στάδιο της διαπραγμάτευσης, οι επισκέψεις του Ντόναλντ Τουσκ και του Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ στην Αθήνα μέσα στην εβδομάδα, αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Την Τετάρτη, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ ο Γερμανός πρόεδρος θα βρίσκεται στην Αθήνα την Παρασκευή και θα έχει επαφές τόσο με τον Προκόπη Παυλόπουλο όσο και με τον Έλληνα πρωθυπουργό.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες στην τηλεόραση του Σκάι ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος αλλά και με βάση τις πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τρεις είναι οι βασικές διαπιστώσεις:
Καταρχήν, όσον αφορά τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, τα δύο μέρη είναι πολύ κοντά.

Κατά δεύτερον, μόνο προσχηματικά προσκόμματα, εκ μέρους μερίδας των πιστωτών, μπορούν να καθυστερήσουν τη διαδικασία προόδου.
Και κατά τρίτον, είναι η ώρα για τις πολιτικές πρωτοβουλίες («πολιτικές πιέσεις» τις χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος) που θα μπλοκάρουν τυχόν νέες προσχηματικές κινήσεις.

www.ethnos.gr

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos