Οι συνέπειες, αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα, θα είναι «Αργεντινή του 2000»

23 Σεπτεμβρίου 2011 10:07

Αυτό που ζούμε δεν είναι η κρίση, είναι μια προσπάθεια για να αποφύγουμε την κρίση, τόνισε ο υπ. Οικονομικών

Το παράδειγμα της Αργεντινής χρησιμοποίησε χθες ο Ευ. Βενιζέλος, προκειμένου να δείξει πως οι επιπτώσεις της κρίσης θα είναι πολύ χειρότερες, αν δεν εφαρμοστούν τα επώδυνα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο, χρησιμοποίησε για μία ακόμη φορά δραματικούς τόνους.

"Ο κόσμος", τόνισε, "-και δικαίως- νομίζει ότι η κρίση είναι αυτή που ζούμε, δηλαδή η περικοπή μισθών, συντάξεων, εισοδημάτων, η μείωση των προοπτικών που έχουν τα νέα παιδιά. Αλλά δυστυχώς αυτό δεν είναι η κρίση. Αυτό είναι μια προσπάθεια, πολύ σκληρή, που κάνουμε να προστατευθούμε και να αποφύγουμε την κρίση. Γιατί η κρίση θα είναι η Αργεντινή του 2000, δηλαδή η πλήρης διάλυση της οικονομίας, των θεσμών, του κοινωνικού ιστού και της παραγωγικής βάσης της χώρας".

Στον διάλογο μπροστά στις κάμερες, ο κ. Παπούλιας σχολίασε πως είναι "δύσκολοι καιροί" με τον Ευ. Βενιζέλο να συμφωνεί πως "η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και επικίνδυνη".

"Ο πρόλογος"

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, επανέλαβε πως "αυτά που βιώνουμε τώρα, δεν είναι η πραγματική κρίση. Είναι δυστυχώς ένας πρόλογος, είναι η προσπάθειά μας να αποφύγουμε την κρίση". Πρόσθεσε, μάλιστα, πως αν δεν θέλουμε να ζήσουμε σκηνές χωρών Λατινικής Αμερικής, πρέπει να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να δουλέψουμε.

Η αντίδραση ήρθε στη Βουλή από τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως "η λέξη Αργεντινή παραπέμπει σε τανκς, παραπέμπει σε εκτροπή".

"Το ότι πτωχαίνουν οι Ελληνες", απάντησε ο κ. Βενιζέλος, "δεν είναι ταυτόσημο με την πτώχευσης της χώρας. Προτιμώ να μας μείνει η ευθύνη ότι περικόψαμε μισθούς και συντάξεις, παρά να μας ακολουθεί το στίγμα ότι μπορούσαμε να σώσουμε τη χώρα και δεν τη σώσαμε".

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos