Στα χέρια του Σόιμπλε σήμερα η συμφωνία

06 Απριλίου 2017 11:05

Βάσιμες ελπίδες για επίτευξη κατ’ αρχήν συμφωνίας στο Eurogroup της Παρασκευής, που θα επιτρέψει την επιστροφή των θεσμών για το «κλείσιμο» της δεύτερης αξιολόγησης, προέκυψαν κατά τη συνάντηση των Ελλήνων υπουργών με τους εκπροσώπους των θεσμών στην Αθήνα.


Ολες τις εξελίξεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς θα παρουσιάσει ο επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε στη συνάντηση που θα έχουν στο Βερολίνο
Ολες τις εξελίξεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς θα παρουσιάσει ο επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε στη σ
Οι συζητήσεις συνεχίστηκαν και χθες μέσω τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι νέες συμβιβαστικές προτάσεις ανταποκρίνονται στα οικονομικά μεγέθη που απαιτούνται από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το ελληνικό οικονομικό πρόγραμμα. «Είχα επαφές και συνομιλίες για την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η δουλειά συνεχίζεται», έγραψε νωρίτερα χθες ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο Twitter.
Αν το νέο προσχέδιο-πακέτο θα το «αντέξει το σκοινί» θα φανεί στη συνάντηση της Μάλτας αύριο, όπου θα τεθεί επίσημα στην κρίση των κύριων δανειστών της Ελλάδας. Ωστόσο σήμερα, ακόμα μία κρίσιμη συνάντηση πραγματοποιείται στο Βερολίνο, όπου ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα υποδεχθεί τον ομόλογό του, επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Χθες η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τη συνάντηση των δύο υπουργών, δεν θέλησε όμως να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για τα θέματα που θα συζητηθούν. Η Φριντερίκε φον Τίζενχαουζεν διευκρίνισε ότι «πρόκειται για μια κανονική, εμπιστευτική συνομιλία όπως πολλές άλλες στο πλαίσιο του Eurogroup - δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο». Ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι Β. Σόιμπλε και Γ. Ντάισελμπλουμ θα συζητήσουν για τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων στο ελληνικό πρόγραμμα.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos