Κυβερνητικό χάος προκαλεί η εφεδρεία

27 Σεπτεμβρίου 2011 11:27

Δέσμευση αποκατάστασης από Ν.Δ.

Χάος και απροθυμία επικρατεί τόσο στους κόλπους της κυβέρνησης όσο και στις διοικήσεις των οργανισμών του Δημοσίου για την προώθηση της εφεδρείας. Οι περισσότεροι από τους 151 φορείς δήλωσαν χθες, οπότε και έληγε η σχετική προθεσμία, αδυναμία να καταρτίσουν τους καταλόγους με τους υποψήφιους εφέδρους, ενώ από τα στοιχεία όσων έστειλαν δεν προκύπτει πλεονάζον προσωπικό σε ποσοστό 10%. Αντίθετα, ορισμένοι επικαλούνται και ελλείψεις. Παράλληλα αρχίζει να παρατηρείται το φαινόμενο προσπάθειας βουλευτών και υπουργών να εξαιρέσουν τους αποσπασμένους υπαλλήλους από τον θεσμό. Κατά πληροφορίες, λαμβάνουν χώρα και εσωτερικές μετακινήσεις εργαζομένων σε κενές οργανικές θέσεις, ώστε να αποφευχθούν «απολύσεις».

Ειδική συνεδρίαση για το θέμα έγινε χθες και στη Συγγρού, με τη Ν.Δ. να καταλήγει στη δέσμευση αποκατάστασης όσων τεθούν σε εφεδρεία, εφόσον όμως το επιτρέψει η τρόικα, θέση που προκάλεσε πάντως και αντιδράσεις. «Ολοι οι ευρισκόμενοι σε εφεδρεία, για μας, έχουν ενεργή εργασιακή σχέση και δεν θα απολυθούν», δήλωσε ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Νικολόπουλος.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos