Τσίπρας: «Καταστροφική η πολιτική της κυβέρνησης»

28 Σεπτεμβρίου 2011 15:21

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στον πρωθυπουργό

σημείωσε ότι ο Γ. Παπανδρέου «χωρίς ντροπή δήλωσε, ότι δεν τον ενδιαφέρει αν ο λαός τον στηρίζει ή όχι».

«Καταστροφικη» χαρακτήρισε την πολιτική της Κυβέρνησης, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επειδή «είναι μια κυβέρνηση με σύμβαση έργου να οδηγήσει τη χώρα και την οικονομία σε συντεταγμένη χρεοκοπία, είναι μια υπηρεσιακή κυβέρνηση της Τρόικας, με στόχο να οδηγήσει το λαό σε συντεταγμένη πτώχευση».

Ο Αλ. Τσίπρας αναφερόμενος στον πρωθυπουργό σημείωσε ότι ο Γ. Παπανδρέου «χωρίς ντροπή, χθες, δήλωσε, ότι δεν τον ενδιαφέρει αν ο λαός τον στηρίζει ή όχι. Σε άλλες εποχές αυτές οι αποφάσεις - και μάλιστα ερήμην της λαϊκής βούλησης - μόνο μέσα από συνταγματική εκτροπή, από δικτατορίες και πραξικοπήματα, θα μπορούσαν να υλοποιηθούν». Σήμερα βεβαίως, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας «δεν είναι η εποχή των πραξικοπημάτων. Όμως, αυτό που βιώνει ο ελληνικός λαός και η ελληνική δημοκρατία είναι μια ιδιότυπη εκτροπή. Ο ελληνικός λαός οφείλει - έχουμε χρέος όλοι μας - να αντισταθούμε σε αυτή την εκτροπή και να διεκδικήσουμε δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της καγκελαρίου Μέρκελ και τις επιστολές των κ.κ. Παπανδρέου και Βενιζέλου προς τους δανειστές της χώρας, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι η χθεσινή συνέντευξη της κας Μέρκελ στην κρατική τηλεόραση, αποδεικνύει την απύθμενη ανοησία των ηγεσιών στην Ευρώπη και κυρίως της γερμανικής ηγεσίας, η οποία εφαρμόζει μια καταστροφική πολιτική, υποτίθεται για το καλό της Ελλάδας, υποτίθεται για το καλό της Ευρώπης. Στην πραγματικότητα, σημείωσε, η κα Μέρκελ αδυνατεί να κατανοήσει ότι η κρίση στην Ελλάδα είναι το σύμπτωμα και όχι η πραγματική αιτία. Η πραγματική αιτία είναι η κρίση των τραπεζών στην Ευρώπη, η πραγματική αιτία είναι η αδυναμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποκτήσει μια ενιαία πολιτική αντιμετώπισης της χρηματοπιστωτικής κρίσης και φυσικά η αδυναμία της να αντιμετωπίσει και τα συμπτώματα στην Ελλάδα, αφού η πολιτική που εφαρμόζει βυθίζει τη χώρα στην χρεοκοπία και δημιουργεί τεράστιους κινδύνους για το ίδιο το ευρώ. Επίσης ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «η σπουδή του κ. Βενιζέλου και του Πρωθυπουργού να στείλουν επιστολές υποταγής, δηλώσεις, δηλαδή, υποταγής στο ΔΝΤ και την Τρόικα, αποδεικνύουν ότι είναι πια παραδομένοι και ότι είναι μια κυβέρνηση που βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία, να οργανώσει τους επόμενους μήνες τη συντεταγμένη πτώχευση του λαού μας».

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με την Πανελληνια Ομοσπονδία (ΠΟΣΕΚΕΠ) και το Σωματείο Εργαζομένων στα ΚΕΠ Αττικής.

Σε σχετική δηλωσή του ανέφερε ότι τα ΚΕΠ είναι ένας από τους πιο πετυχημένος θεσμούς στη Δημόσια Διοίκηση, που εξυπηρέτησαν τους πολίτες, άμβλυναν μια από τις μεγαλύτερες παθογένειες της Δημόσιας Διοίκησης, που είναι η γραφειοκρατία και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αφήνει στο έλεος τον πιο πετυχημένο θεσμό, διότι - όπως τόνισε - αν από τα 1100 Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, τα 460 λειτουργούν με συμβασιούχους εργαζόμενους κι αυτοί οι συμβασιούχοι σε λίγο θα δουν το δρόμο της απόλυσης, της ανεργίας. Και αντιλαμβανόμαστε ότι κι αυτός ο πετυχημένος θεσμός θα πάψει να λειτουργεί, συμπλήρωσε.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos