Πρωτοφανές επεισόδιο: Ο Κασιδιάρης χειροδίκησε εναντίον του Δένδια μέσα στη Βουλή

15 Μαϊος 2017 14:19

«Όχι από μπροστά μου δεν βλέπεις ότι μιλάω» είπε ο χρυσαυγίτης βουλευτής στον βουλευτή της ΝΔ - Έμμεση ομολογία Λαγού - Την αποβολή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής από τη φρουρά ζήτησε ο προεδρεύων Μάκης Μπαλαούρας - Διακομματική καταδίκη και αίτημα υποβολής κυρώσεων

Πρωτοφανές επεισόδιο που δεν συνάδει με τα κοινοβουλευτικά ήθη σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στη Βουλή με πρωταγωνιστή τον βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη να χειροδικεί κατά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Δένδια επειδή ο δεύτερος πέρασε από μπροστά του την ώρα που μιλούσε στην έναρξη της συζήτησης στην επιτροπής της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο. .

Το βίντεο από το κανάλι της Βουλής είναι αποκαλυπτικό της προκλητικής συμπεριφοράς του χρυσαυγίτη βουλευτή.
Όπως φαίνεται στο βίντεο από το κανάλι της Βουλής το επεισόδιο με τη χειροδικία ξεκίνησε όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής μιλούσε από τα έδρανα με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να περνά από μπροστά του. «Όχι από μπροστά μου δεν βλέπεις ό,τι μιλάω» ακούγεται να λέει ο Ηλίας Κασιδιάρης με τον Νίκο Δένδια να σταματά και να του ζητά το λόγο. Η κίνηση αυτή προκάλεσε νέα αντίδραση από τον χρυσαυγίτη βουλευτή που ακούγεται να λέει «Τι ύφος είναι αυτό τώρα».

Τη στιγμή εκείνη ο σκηνοθέτης άλλαξε πλάνο με βουλευτές που βρίσκονταν στην αίθουσα να καταγγέλλουν ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης απώθησε βίαια τον βουλευτή της ΝΔ και οι υπόλοιποι χρυσαυγίτες τον «έλουσαν» με μπουκάλια με νερό με τουλάχιστον δύο εξ αυτών, τον Γιάννη Λαγό και τον Χρήστο Παππά να κινούνται απειλητικά προς το μέρος του κ. Δένδια καθώς νωρίτερα ακούγονται στο βίντεο να λένε «πήγαινε από εδώ ρε» ο Χρήστος Παππάς και «έλα, έλα πήγαινε από εδώ» ο Γιάννης Λαγός.

Απειλήθηκε σύρραξη με βουλευτές άλλων κομμάτων να αντιδρούν λεκτικά στο επεισόδιο.

Όταν η εικόνα επανήλθε ακούστηκε ο προεδρεύων της συνεδρίασης Μάκης Μπαλαούρας να φωνάζει «αποβάλλεται ο κ. Κασιδιάρης. Η φρουρά να βγάλει έξω τον κ. Κασιδιάρη».

Η ένταση συνεχίστηκε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να φωνάζει «μολύνετε το κοινοβούλιο. Κύριε Κασιδιάρη έχετε αποβληθεί. Σας είπα έξω τον Κασιδιάρη, το έχουμε πει 100 φορές. Έχετε αποβληθεί, σας παρακαλώ πολύ να εγκαταλείψετε τα έδρανα».

Προσπαθώντας να επιβάλει την τάξη ο κ. Μπαλαούρας στη συνέχεια ζήτησε από τους βουλευτές του κόμματός του Τάσο Κουράκη και Νίκο Ξυδάκη να καθίσουν κάτω.

Αν και ακολούθησε πεντάλεπτη διακοπή τα πνεύματα δεν ηρέμησαν με τον Μάκη Μπαλαούρα να ζητά συγγνώμη στον Νίκο Δένδια και να ανακοινώνει την υποβολή πρότασης μομφής απέναντι στον χρυσαυγίτη βουλευτή.

Έμμεση ομολογία Λαγού για τη χειροδικία Κασιδιάρη

Το περιστατικό επιβεβαίωσε εμμέσως ο Γιάννης Λαγός εκ μέρους της Χρυσής Αυγής λέγοντας στην παρέμβασή του: «Ο εκδημοκρατισμός σας είναι a la carte. Συνέβη ένα επεισόδο και το καταδικάσατε όλοι. Ξεχνάτε όλοι ότι πριν από δύο χρόνια εξ αιτίας αυτού του κυρίου, του Σαμαρά και του Αθανασίου ο κ. Κασιδιάρης, ο αρχηγός της ΝΔ και εμείς βρεθήκαμε στη φυλακή χωρίς στοιχεία. Ποιο από τα δύο είναι βια;».

Ο κ. Λαγός, μάλιστα, προχώρησε και σε νέα απειλή λέγοντας ότι «εάν δεν υπήρχαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και ο ίδιος ο Κασιδιάρης να συγκρατηθεί θα τρέχατε από τις πόρτες».

www.protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos