Η μεγάλη ώρα για λύση στο χρέος

18 Μαϊος 2017 15:07

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για το χρέος, τη στιγμή που απόψε κορυφώνεται στη Βουλή η αντιπαράθεση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης με την ψήφιση του πακέτου μέτρων και αντιμέτρων. Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε χθες αισιόδοξος για το χρέος, ενώ θετικά είναι και τα μηνύματα από τις Βρυξέλλες.

Η κρίσιμη ώρα για το χρέος έχει φτάσει, καθώς σήμερα ολοκληρώνεται η συζήτηση στη Βουλή για τα μέτρα και τα αντίμετρα και πλέον το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στο μόνο θέμα που μένει ανοιχτό. Οι συζητήσεις στο τρίγωνο Ουάσιγκτον - Βερολίνου - Αθήνας βρίσκονται στην τελική ευθεία και θετικά μηνύματα έρχονται και από κοινοτικούς αξιωματούχους.
Η κυβέρνηση θέλει ένα συνολικό πακέτο (global deal) που θα επιτρέψει στη χώρα να αλλάξει σελίδα στην οικονομία. Αυτό προϋποθέτει επισφράγιση της συμφωνίας για το χρέος, ώστε να δρομολογηθεί αμέσως μετά η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και να γίνει μέσα στο καλοκαίρι δοκιμαστική έξοδος στις αγορές.

Με τη χαρακτηριστική φράση «μάλλον θα με αναγκάσουν να φορέσω και γραβάτα», ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μίλησε χθες για αισιόδοξα μηνύματα που έρχονται στο θέμα του χρέους. Συζητώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες υπογράμμισε πως τα σημάδια από αυτό το «μέτωπο» είναι τόσο θετικά, που είναι «too good to be true».

www.ethos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos