Παπανδρέου: «Προσβάλουν τους εθνικούς αγώνες των Ελλήνων” τα επεισόδια στην παρέλαση»

29 Οκτωβρίου 2011 01:34

Αντιδράσεις για τα επεισόδια στις παρελάσεις από την κυβέρνηση

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια επικοινώνησε τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη λύπη του για τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης, τα οποία θεωρεί ότι προσβάλουν τους εθνικούς αγώνες των Ελλήνων και υπονομεύουν τους δημοκρατικούς μας θεσμούς.

Ο κ. Παπανδρέου χαιρέτισε το γεγονός ότι σε όλες πόλεις, μαθητές και δάσκαλοι συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, παρά τα επεισόδια που σημειώθηκαν.

Καταδικάζει τα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη, ο Ευ.Βενιζέλος

Με έντονο τρόπο καταδίκασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος τα γεγονότα που συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της παρέλασης, τα οποία χαρακτηρίζει «ασχημίες».

Ο κ. Βενιζέλος καταλογίζει σε όσους συμμετείχαν στα γεγονότα ότι «ύψωσαν τις κομματικές και συνδικαλιστικές τους σημαίες και αμαύρωσαν μια κορυφαία εκδήλωση τιμής προς την ιστορία του τόπου και προσέβαλαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας». Όλοι αυτοί προσθέτει «δεν εκφράζουν -γιατι ούτε το μπορούν, ούτε το θέλουν- το πραγματικό φρόνημα και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού». Και χαρακτηρίζει χειρότερους όλων, «όσους ενέπλεξαν, τέτοια μέρα, τα παιδιά μας στη συνδικαλιστική τους τακτική» .

Τονίζει επίσης ότι «ο Ελληνικός Λαός ξέρει πολύ καλά να διαχωρίζει οποιαδήποτε πολιτική διαφωνία και οποιαδήποτε μορφή κοινωνικής διαμαρτυρίας από την ανάγκη σεβασμού της ιστορικής μνήμης του Έθνους και των πολιτειακών θεσμών που συμβολίζουν την Εθνική μας ενότητα και υπόσταση».

Μόσιαλος: «Άλλο η διαμαρτυρία και άλλο η προσβολή στους εθνικούς αγώνες»

«Άλλο η διαμαρτυρία και άλλο η προσβολή στους εθνικούς αγώνες και η προσπάθεια υπονόμευσης των δημοκρατικών θεσμών. Οι Έλληνες πολίτες θα διαφυλάξουμε τη δημοκρατική νομιμότητα, το σεβασμό στη διαφορετική έκφραση και την ομαλή πορεία της χώρας», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος.

«Χιλιάδες παιδιά και οι οικογένειές τους σε όλη τη χώρα τίμησαν με υπερηφάνεια τους αγώνες του έθνους. Κάποιοι άλλοι, λίγοι, επέλεξαν με διχαστικές συμπεριφορές να προσβάλλουν τις εκδηλώσεις τιμής στους αγώνες για την ελευθερία της πατρίδας, ακόμη και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», αναφέρεται στην δήλωση του κ. Μόσιαλου ενώ επισημαίνεται ότι «αυτοί οι λίγοι, όσοι τους καλύπτουν αλλά και όσοι παρακινούν με μισόλογα και φτηνές δικαιολογίες τέτοιου είδους συμπεριφορές, θα πρέπει να ντρέπονται. Είναι έκθετοι στη συνείδηση του ελληνικού λαού».

Καρχιμάκης: «Επιζήμια, εθνικά και κοινωνικά, η συμπεριφορά όσων δημιούργησαν τα επεισόδια»

Επιζήμια εθνικά και κοινωνικά χαρακτηρίζει ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, τη στάση μιας «μειοψηφίας εκτροπής», όπως χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά όσων δημιούργησαν επεισόδια στις εκδηλώσεις της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Αυτή η «μειοψηφία», τονίζει, επενδύει στη δημιουργία κλίματος κοινωνικής αναταραχής, φόβου και βίας, αλλά και στην αποτυχία της Ελλάδας.

Ειδικότερα ο κ. Καρχιμάκης δήλωσε: «Τα όσα διαδραματίστηκαν σήμερα και ειδικά στη Θεσσαλονίκη, προσβάλλουν την Πατρίδα, τη Δημοκρατία, τον Ελληνικό λαό.

Την ώρα που η Ελλάδα, με όπλο τις θυσίες του λαού της, προσπαθεί να ξεπεράσει τη μεγαλύτερη κρίση της σύγχρονης ιστορίας της, μια μειοψηφία εκτροπής επιμένει στην εθνικά και κοινωνικά, επιζήμια στάση της. Επενδύει στην δημιουργία κλίματος κοινωνικής αναταραχής, φόβου και βίας. Επενδύει, μέσα από το μπάχαλο, στην αποτυχία της Ελλάδας. Επενδύει όπως έδειξε με τις απαράδεκτες προσβολές στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια στην απαξίωση των θεσμών, της ίδιας της Δημοκρατίας.

Η χώρα δεν πρόκειται να μείνει δέσμια ενός παρελθόντος που την πληγώνει. Και κανείς δεν πρόκειται να εμποδίσει την πορεία της προς το αύριο που της αξίζει. Όσο και με όποιο τρόπο και αν προσπαθεί».

Παπουτσής: Το αυγό του φιδιού επωάζεται στα χέρια» όσων καλλιεργούν και καλύπτουν τα έκτροπα

«Το αυγό του φιδιού επωάζεται στα χέρια» όσων καλλιεργούν και καλύπτουν τα έκτροπα, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, για τα σημερινά γεγονότα κατά τις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, σε ολόκληρη τη χώρα.

«Την ημέρα μνήμης και σεβασμού των ηρώων που έπεσαν για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία, ορισμένοι, ελάχιστοι, με μειωμένη κοινωνική και πολιτική υπευθυνότητα, επέλεξαν να οργανώσουν τη δράση και τις πράξεις τους επιχειρώντας την ταπείνωση των θεσμών, του Έθνους και του λαού», σημειώνει ο κ.Παπουτσής και προσθέτει: « Φασίζουσες μειοψηφίες επέλεξαν τη σημερινή μέρα του ΟΧΙ στο φασισμό, να επιβάλλουν με τη βία την παρουσία τους. Επέλεξαν να σπείρουν το διχασμό σε μια εποχή που χρειάζεται όσο ποτέ η ενότητα του λαού. Επέλεξαν να προσβάλλουν τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κορυφαίο θεσμό του πολιτεύματος. Τον Κάρολο Παπούλια, μία προσωπικότητα, που σε ολόκληρη τη ζωή του ταυτίστηκε πάντοτε με τους αγώνες του λαού για ελευθερία, δημοκρατία, εθνική αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη. Και, κάποιοι εξ αυτών τελικά, εξέφρασαν την απογοήτευσή τους γιατί απεφεύχθη η γενικευμένη σύγκρουση και το αιματοκύλισμα από την ψύχραιμη στάση των αστυνομικών δυνάμεων.

Όσοι καλλιεργούν και καλύπτουν πολιτικά αυτά τα φαινόμενα, έχουν βαρύτατες ευθύνες. Το αυγό του φιδιού επωάζεται στα χέρια τους», καταλήγει η δήλωση του κ.Παπουτσή.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos