Κινδυνολογεί για το μέλλον της χώρας ο Βενιζέλος

31 Οκτωβρίου 2011 16:07

Με κινδυνολογία απαντά ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στις πρόσφατες εξελίξεις στην

οικονομία ενώ και με αφορμή τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου κάνει λόγο για «ηθική και υπαρξιακή κρίση» και «δημοκρατικό πρόβλημα» στη χώρα μας, ρίχνοντας τις ευθύνες στο λαό, που «δεν συνειδητοποιεί τους κινδύνους που διατρέχει».

Σε άρθρο του στα «Νέα», που δημοσιεύεται σήμερα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, υποστηρίζει ότι «η χώρα διατρέχει κινδύνους που δεν συνειδητοποιεί, γιατί ένα µεγάλο µέρος της πολιτικής της εκπροσώπησης και των διαµορφωτών της κοινής γνώµης έχει κάνει την επιλογή να παίζει "εν ου παικτοίς", με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται ή ακόµα και να αντιστρέφεται η πραγµατικότητα».

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο λαός δείχνει να «απαντά µε λάθος τρόπο σε λάθος ερωτήµατα και να αγνοεί κρίσιµα δεδοµένα που απορρέουν από το συσχετισµό των δυνάµεων και τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο».

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της 28ης Οκτωβρίου, υποστηρίζει ότι τα παιδιά χρησιμιοποιούνται "ως μοχλός άσκησης συνδικαλιστικής πίεσης" και μιλά για πρόβλημα στην εκπαίδευση των νέων, κατηγορώντας –όχι το κράτος αλλά- την ελληνική κοινωνία που δεν «απαιτεί από τους εκπαιδευτικούς σεβασµό των παιδιών».

«Αν η ελληνική κοινωνία δεν µπορεί να απαιτήσει από τους εκπαιδευτικούς σεβασµό των παιδιών µας που δεν πρέπει να χρησιµοποιούνται ως µοχλός άσκησης συνδικαλιστικής πίεσης την ηµέρα της εθνικής γιορτής, τότε δεν ξέρω αν έχει σηµασία οποιαδήποτε µεταρρύθµιση του εκπαιδευτικού συστήµατος», αναφέρει.

«Αν πράγµατι η ελληνική κοινωνία δεν µπορεί να διαχωρίσει την πολιτική αντιπαράθεση από τον σεβασµό της εθνικής ιστορικής µνήµης και της πολιτειακής της εκπροσώπησης, τότε δεν ξέρω αν µπορεί να γίνει κάτι σε επίπεδο οικονοµικής πολιτικής», επισημαίνει ο υπουργός.

«Η χώρα πρέπει να οργανωθεί και πάλι εκ του µηδενός. Να ξαναγράψει τους βασικούς της κανόνες, το ίδιο το κοινωνικό συµβόλαιο που λειτουργεί ως θεµέλιο κάθε Πολιτείας», υποστηρίζει.

Όσον αφορά στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ελλάδα, ο Ευ. Βενιζέλος αναρωτιέται "γιατί οι πολίτες κρατούν αρνητική στάση", από τη στιγμή που "θα μειωθούν οι οφειλές του ελληνικού Δημοσίου προς τις τράπεζες που κατέχουν ομόλογά του" ενώ ταυτόχρονα "δεν θα μειωθεί η εθνική κυριαρχία της χώρας", όπως ισχυρίζεται.

«Πίσω από τις κραυγές και τις εύκολες κουβέντες υπάρχει η φωνή της Πατρίδας. Μπορούµε να πετύχουµε, αρκεί να είµαστε σοβαροί, ενωµένοι, υπεύθυνοι και να έχουµε συνείδηση της κατάστασης και της Ιστορίας. Πρέπει να είµαστε υποχρεωτικά αισιόδοξοι, γιατί αν αφεθούµε να παρασυρθούµε από την ηττοπάθεια και την απαισιοδοξία της περιρρέουσας ατµόσφαιρας, τότε θα έχουµε χάσει ένα πολύ µεγάλο ιστορικό στοίχηµα. Και η βλάβη θα είναι ανεπανόρθωτη», καταλήγει ο Ευ. Βενιζέλος.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos