Διαπραγμάτευση: «Οχι» Τσίπρα σε θολή λύση για το χρέος

25 Μαϊος 2017 12:19

Μια καθαρή διέξοδο από το πλάνο με τις θολές λύσεις για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους εξακολουθεί να αναζητά ο Αλέξης Τσίπρας, εκτιμώντας πάντως ότι μέσα στις τρεις εβδομάδες που απομένουν μέχρι το προσεχές Eurogroup θα βρεθεί η χρυσή τομή για την αναγκαία ρύθμιση.

Κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε τον στρατηγικό στόχο της κυβέρνησης «για να μπορέσει η χώρα με το πέρας του 3ου Μνημονίου, δηλαδή τον Αύγουστο

Οι αμοιβαίες υποχωρήσεις από όλες τις πλευρές είναι για τον Ελληνα πρωθυπουργό το «κλειδί» για την εξεύρεση λύσης και το θετικό φινάλε στην πολύμηνη και επίπονη διαβούλευση με τους εταίρους: Με μια πρόταση, όπως είπε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο κ. Τσίπρας, «ρύθμισης του ελληνικού χρέους που θα αποτελεί τον ελάχιστο κοινό παρονομαστή για την Ελλάδα, για τη Γερμανία, για το Ταμείο αλλά και για όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς». Νωρίτερα και κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε δε τον στρατηγικό στόχο της κυβέρνησης, «για να μπορέσει η χώρα με το πέρας του 3ου Μνημονίου, δηλαδή τον Αύγουστο του 2018, να δανείζεται από τις αγορές».
Η πρόταση Σόιμπλε

Δεν απέφυγε, δε, να δηλώσει ότι «κάτι τέτοιο είναι κοντά», δείχνοντας ότι απομακρύνονται τα αρνητικά σενάρια. Μάλιστα, θέλοντας να επισημάνει τη διαφωνία της ελληνικής πλευράς για το σχέδιο για το χρέος που προσκόμισε στο Eurogroup το Βερολίνο, τόνισε χαρακτηριστικά: «Αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί είτε πάρουμε μια συμφωνία για το χρέος σαν αυτή που μας παρουσίασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, είτε με μια ακόμα καλύτερη που παλεύουμε να πάρουμε». Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, απαντώντας, εν τω μεταξύ, για το αν ο κ. Τσίπρας με τη φράση του αυτή προαναγγέλλει την αποδοχή της πρότασης Σόιμπλε, έσπευσαν να υπογραμμίσουν ότι «αν ήταν να δεχθούμε την πρόταση Σόιμπλε, θα το είχαμε κάνει προχθές».

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos