Με συνοπτικές διαδικασίες η εφεδρεία στους υπαλλήλους Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου

23 Νοεμβρίου 2011 22:05

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση με το Πολυνομοσχέδιο εισήγαγε έναν ανταγωνισμό μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων, αφήνοντας

πολλές εκκρεμότητες και αμφιβολίες για την φερεγγυότητα του νέου συστήματος, ταυτόχρονα προωθεί με συνοπτικές διαδικασίες την εφεδρεία στους υπαλλήλους Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ).

Αναρωτιόμαστε γιατί πρέπει να προσμετρήσουν οι υπάλληλοι ΙΔΑΧ μέσα σε δύο μόνο μέρες τα ένσημα τους υπό την απειλή ποινών σε περίπτωση λάθους, όταν ο κάθε πολίτης χρειάζεται εβδομάδες ίσως και μήνες για να πάρει μία απάντηση από την κρατική γραφειοκρατία των ασφαλιστικών φορέων. Αναρωτιόμαστε επίσης γιατί προωθούνται απολύσεις με συνοπτικές και αδιευκρίνιστες διαδικασίες και υπό το καθεστώς του πανικού της τελευταίας στιγμής, χωρίς σοβαρό σχεδιασμό για το κράτος που θέλουμε στο μέλλον. Με αυτόν τον τρόπο, η κυβέρνηση αφήνει για μία ακόμα φορά πολλά ερωτηματικά για το εάν πραγματικά επιδιώκει την αποτελεσματικότητα και την αξιοκρατία στη δημόσια διοίκηση, ή απλά συντηρεί την υπάρχουσα νοσηρή κατάσταση, η οποία δεν αλλάζει σε τίποτα με τα αλλεπάλληλα κύματα της εργασιακής εφεδρείας.

Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση σπέρνει τον πανικό και οδηγεί τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα στην απελπισία εξαιτίας της άγνοιας και της αδυναμίας αξιολόγησης των δεδομένων από τους συμβούλους και τους τεχνοκράτες που την πλαισιώνουν.

Οι Οικολόγοι-Πράσινοι πιστεύομε ότι η αναγκαία αναδιάρθρωση του δημοσίου τομέα, πρέπει να γίνει μετά από σοβαρή μελέτη και διαβούλευση με την κοινωνία για το ρόλο της δημόσιας διοίκησης και τι όχι και για το πώς διασφαλίζεται η αξιοκρατία στην αξιολόγηση του δυναμικού του, με βάση την εμπειρία του ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους.

Η Θεματική Ομάδα Εργασίας-Κοινωνικής Οικονομίας

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos