Ο λογαριασμός που άφησε η τρόικα στην Αθήνα

18 Δεκεμβρίου 2011 21:01

Δεν θα εγκριθούν τα 130 δισ. ευρώ χωρίς εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και νέων μέτρων

Σαφή προειδοποίηση στην κυβέρνηση και τις πολιτικές δυνάμεις που την στηρίζουν ότι δεν πρόκειται να υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση των 130 δισ. ευρώ εάν προηγουμένως δεν συμφωνηθούν τα πρόσθετα μέτρα για την κάλυψη των αστοχιών του 2011 απηύθυναν τα στελέχη της τρόικας.

Οι δανειστές ζητούν όχι μόνο να αποφασιστούν τον Ιανουάριο, όταν επιστρέψουν στην Αθήνα, τα επιπλέον μέτρα που απαιτούνται για το 2012 και τα οποία υπολογίζονται σε 2 δισ. ευρώ τουλάχιστον, αλλά και να υλοποιηθούν εντός του πρώτου τριμήνου. Με δεδομένες τις αποκλίσεις στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, αλλά και τις σημαντικές καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, η τρόικα έχει καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να αποδεσμεύσει τα 90 από τα 130 δισ. ευρώ του νέου πακέτου βοήθειας, χωρίς η Ελλάδα να έχει αναλάβει σαφείς δεσμεύσεις. Με βάση τα έως τώρα δεδομένα, τα νέα μέτρα θα περνούν και «μέσα» από μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, προνοιακά επιδόματα και επιχορηγήσεις φορέων, ενώ η τρόικα συντηρεί και το αίτημα για απολύσεις στο Δημόσιο και μείωση εισφορών.

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos