Παπαδήμος: Τρεις προϋποθέσεις για να μην καταρρεύσει η χώρα

24 Δεκεμβρίου 2011 20:30

Τι συζήτησαν χθες οι κ. Παπαδήμος και Σαμαράς – Ε.Ε.: Εκλογές άμεσα ισοδυναμούν με χρεοκοπία

Τρεις απαρέγκλιτες προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση του PSI και την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης, ώστε να αποτραπεί η χρεοκοπία της χώρας, θέτει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, που από χθες άνοιξε κύκλο κρίσιμων συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Η πρώτη συνάντηση έγινε χθες με τον κ. Σαμαρά και ακολούθησε ο κ. Καρατζαφέρης.

Συμφωνήθηκε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Απρίλιο και ώς τότε θα πρέπει να ψηφισθούν τα απαραίτητα νομοσχέδια για να ολοκληρωθεί η δανειακή σύμβαση. Ο κ. Παπαδήμος, που λαμβάνει συνεχή μηνύματα από τις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ότι η Ελλάδα κινείται στην κόψη του ξυραφιού, θεωρεί πως χωρίς την υλοποίηση του ανωτέρω πλαισίου, νέα δανειακή σύμβαση δεν πρόκειται να υπάρξει. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός φέρεται πεπεισμένος ότι η -ενδεικτική ούτως ή άλλως- ημερομηνία της 19ης Φεβρουαρίου για τη διεξαγωγή των εκλογών έχει ξεπεραστεί από τις εξελίξεις και η εκλογική αναμέτρηση πρέπει να διεξαχθεί τον Απρίλιο ή το αργότερο στις αρχές Μαΐου.

Σε ό,τι αφορά στη συζήτηση που έχει ανοίξει για εκλογές άμεσα, με προκήρυξή τους τον Ιανουάριο, οι Βρυξέλλες διαμηνύουν ότι θα ισοδυναμούσαν με χρεοκοπία. Τέλος, ο κ. Παπαδήμος ζητεί να τερματιστούν οι διαγκωνισμοί στο ΠΑΣΟΚ και οι κομματικές αντιπαραθέσεις που πλήττουν την εικόνα της κυβέρνησης και υπονομεύουν το έργο της σε μια κρίσιμη συγκυρία.

www.kathinerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos