Παπαδήμος: Δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές στα εργασιακά

04 Ιανουαρίου 2012 18:21

Η αναζήτηση κοινών θέσεων αποτελεί στόχο της κυβέρνησης ενόψει της επίσκεψης της τρόικας. Αντίθετες στην κατάργηση των κατώτατων αμοιβών

(Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας) οι εργοδοτικές οργανώσεις, υπέρ του «παγώματος» αυξήσεων για 3 χρόνια.

Δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ στη συνάντησή τους για τα εργασιακά.

Επίσης δεν ξεκαθάρισε αν θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε νομοθετική ρύθμιση σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία των κοινωνικών εταίρων για τα ζητήματα που θέτει η τρόικα.

ΓΣΕΕ: Αδιαπραγμάτευτος ο κατώτατος μισθός του εργάτη

Η ΓΣΣΕ δεν είναι διατεθειμένη να κάνει καμμιά υποχώρηση από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας κατέστησε σαφές η αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος της ΓΣΣΕ, δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι «ο κατώτατος μισθός ασφαλείας του φτωχού εργάτη είναι αδιαπραγμάτευτος και η ΓΣΣΕ δεν κάνει ούτε ένα βήμα πίσω».

Ο κ. Παναγόπουλος πρόσθεσε ότι δεν δίνεται συναίνεση σε κανένα από τα ζητήματα που θέτει η Τρόικα, ούτε θα δεχθούν να πάρουν πίσω οι εργοδότες την υπογραφή τους.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έθεσαν στον πρωθυπουργό δυο ακόμη ζητήματα: Πρώτον, να μην γίνει «κούρεμα» των ομολόγων που κατέχουν τα ασφαλιστικά ταμεία και αν προχωρήσει αυτή η διαδικασία να γίνει ανακεφαλαίωση, όπως και στις τράπεζες και δεύτερο, να εφαρμοστούν οι πολιτικές απασχόλησης και καταπολέμησης της ανεργίας, γιατί, όπως είπε ο κ. Παναγόπουλος «πολλά ακούμε, αλλά στην πράξη δεν βλέπουμε καμία βελτίωση».

Σύμφωνα με πληροφορίες από παράγοντες της ΓΣΣΕ, που μετείχαν στη συνάντηση, ο πρωθυπουργός απέφυγε να δεσμευτεί ότι δεν θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε νομοθετική ρύθμιση αν δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.

Μάλιστα οι ίδιες πηγες τόνιζαν ότι σε κείμενο της Τρόικας αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι έχει γίνει παρόμοια νομοθετική παρέμβαση την περίοδο '86 - '87 επί θητείας στο Υπουργείο Οικονομικών του Κώστα Σημίτη.

ΣΕΒ: Πρόσκληση προς τους κοινωνικούς εταίρους για νέα συνάντηση

Πρόσκληση προς τους κοινωνικούς εταίρους (ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ) για συνάντηση, με στόχο «τη διαμόρφωση κοινών θέσεων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της απασχόλησης», απηύθυνε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

«Έχει πλέον καταστεί σαφές ότι είναι κρίσιμο για την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης με την τρόικα, να προηγηθεί κοινωνικός διάλογος με στόχο την αναζήτηση ενός νέου σημείου ισορροπίας στο μέσο μισθολογικό κόστος, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας και την προστασία των θέσεων εργασίας», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Δασκαλόπουλος και προσθέτει: «Για το σκοπό αυτό, σας προσκαλώ να συναντηθούμε στον ΣΕΒ τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 16:00, προκειμένου να καταθέσει ο καθένας από τους φορείς μας τις προτάσεις του και να διαμορφώσουμε κοινές θέσεις απέναντι στα κοινά μας προβλήματα».

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos