Βήματα συναίνεσης στο Yπουργικό

06 Ιανουαρίου 2012 16:28

Λουκάς Παπαδήμος: Κόκκινη γραμμή για μένα είναι η σωτηρία της χώρας

Τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν την απελευθέρωση των οδικών μεταφορών και του επαγγέλματος του δικηγόρου και του συμβολαιογράφου, καθώς και νέες ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, ενέκρινε χθες το υπουργικό συμβούλιο. Μοναδικό, αλλά καίριας σημασίας, ζήτημα που δεν έτυχε της συναίνεσης των κομμάτων ήταν αυτό της μείωσης των επικουρικών συντάξεων, το οποίο παραπέμφθηκε για το προσεχές διάστημα, καθώς η Ν.Δ. εμμένει στις αντιρρήσεις της.

Ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος επέλεξε, πάντως, να υπογραμμίσει εκ νέου την κρισιμότητα των περιστάσεων, υπογραμμίζοντας ότι, «για τον ίδιο, κόκκινη γραμμή της χώρας είναι η διασφάλιση ενός ασφαλούς μέλλοντος για τους πολίτες της». Αναφορά που εκτιμάται ότι έχει αποδέκτες τις ηγεσίες των κομμάτων, που στηρίζουν την κυβέρνησή του.

Με το πολυνομοσχέδιο επισπεύδεται η μεταβατική περίοδος για την πλήρη απελευθέρωση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών, επιτρέπεται η δραστηριοποίηση δικηγορικών εταιρειών ανά την περιφέρεια και «ανοίγει» η αγορά συμβολαιογράφων και στους υπηκόους ευρωπαϊκών κρατών. Υιοθετούνται, τέλος, ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos