Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Παπαδήμου με τις δικαστικές ενώσεις

09 Ιανουαρίου 2012 15:15

Ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών ζήτησε από τον πρωθυπουργό να «η πολιτική εξουσία να σέβεται το ισότιμο

και ισόκυρο των εξουσιών». Επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς έχει ο πρωθυπουργός ενόψει της άφιξης της τρόικας.

Τα θεσμικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δικαιοσύνη, καθώς και τα εμπόδια που συντελούν στην καθυστέρηση της απονομής της, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τα προεδρεία των δικαστικών ενώσεων, παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Σταυρόπουλου.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών Χαράλαμπος Αθανασίου, ζήτησαν από τον κ. Παπαδήμο «η πολιτική εξουσία να σέβεται το ισότιμο και ισόκυρο των εξουσιών και βεβαίως τους διακριτούς ρόλους των λειτουργιών των τριών εξουσιών».

Ο πρωθυπουργός, πρόσθεσε, έδειξε κατανόηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δικαιοσύνη, ενώ αρνήθηκε ότι έγινε συζήτηση για το θέμα των δυο οικονομικών εισαγγελέων.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νίκος Αγγελάρας δήλωσε ότι «αναφέραμε στην συζήτηση με τον πρωθυπουργό ότι η επιβίωση της χώρας δεν εξαρτάται από την οικονομική εξαθλίωση των μισθωτών και των συνταξιούχων και πώς πρέπει να συνεισφέρουν όλοι».

Επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς

Νέο κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς έχει ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, εν όψει της έλευσης της τρόικας μέσα σε λίγες ημέρες στην Αθήνα και της ανάγκης λήψης σημαντικών κυβερνητικών αποφάσεων.

Ο κ. Παπαδήμος θα συναντηθεί στις 6 το απόγευμα με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ, Γ. Παπανδρέου και Γ. Καρατζαφέρη.

Την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα συνατήσει επίσης σήμερα στις 14.00, ο πρωθυπουργός.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos