Ραγκούσης: Οι υποψήφιοι πρόεδροι δεν μπορεί να είναι υπουργοί

13 Ιανουαρίου 2012 17:58

Απαρέγκλιτη τήρηση του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ σε ό,τι αφορά στην εκλογή νέου προέδρου ζητά ο Γιάννης Ραγκούσης που διαμηνύει ότι οι υποψήφιοι στις εσωκομματικές διεργασίες δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα και υπουργοί

Yπέρ της απαρέγκλιτης τήρησης του Καταστατικού του ΠΑΣΟΚ, σε ό,τι αφορά την εκλογή προέδρου του Κινήματος, τάσσεται ο αναπληρωτής υπουργός 'Αμυνας, Γιάννης Ραγκούσης, o οποίος είχε ενημερωτική συνάντηση με πολιτικούς συντάκτες ενόψει της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, αύριο και την Κυριακή.

Μάλιστα, ο κ. Ραγκούσης είπε ότι επιφυλάσσεται για τη στάση του, σε περίπτωση που το Εθνικό Συμβούλιο αποδεχθεί παράκαμψη των προβλεπομένων, από το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, διαδικασιών.

Θεωρώντας ότι προέχει η Ελλάδα και μετά η "δημοκρατική παράταξη", ο κ. Ραγκούσης θέτει τρείς προτεραιότητες και ειδικότερα:

1. Ολοκλήρωση του PSI και της δανειακής σύμβασης. Οπως είπε ο κ. Ραγκούσης ως χρόνος ολοκλήρωσης των προαναφερθέντων πρέπει να θεωρείται η έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο των παραπάνω, καθώς, όπως ενημέρωσε ακόμα και μετά την ψήφισή τους από τη Βουλή ακολουθούν και ορισμένες άλλες διαδικασίες. Ως χρόνο ολοκλήρωσης του PSI και της δανειακής σύμβασης, ο κ. Ραγκούσης θεωρεί τις αρχές Μαρτίου ή λίγο νωρίτερα.

2. Προετοιμασία, παράλληλα με τις διαδικασίες ολοκλήρωσης του PSI και της δανειακής σύμβασης, προετοιμασία "ανοιχτής στην κοινωνία" Εθνικής Συνδιάσκεψης "λογοδοσίας και πολιτικών θέσεων".

3. Εναρξη των προβλεπόμενων από το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, διαδικασιών.

Να μη μετατραπεί σε κόμμα προυχόντων

Ο κ. Ραγκούσης είπε ότι το βασικό ερώτημα που τίθεται στο ΠΑΣΟΚ είναι αν θα συνεχίσει να είναι δημοκρατικό κόμμα ή αν θα μετατραπεί σε ένα κόμμα "προυχόντων".

"Έχω ακούσει και προτάσεις μη τήρησης του Καταστατικού", είπε ο κ. Ραγκούσης προσθέτοντας ότι για τον ίδιο είναι αδιανόητο να γίνει κάτι τέτοιο, ενώ πρόσθεσε ότι "ούτε έκτακτες συνθήκες υπάρχουν, ούτε καμία ανώτερη βία".

Το ΠΑΣΟΚ έχει τον χρόνο να οργανώσει καταστατικά τη διαδικασία, είπε ο κ. Ραγκούσης, προτείνοντας το άμεσο άνοιγμα "ηλεκτρονικού καταλόγου" και υποβολής δηλώσεων, για συμμετοχή στο "εκλέγειν".

Θα ανταποκριθεί η βάση του ΠΑΣΟΚ

Ερωτηθείς για το αν η προσέλευση των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ για εκλογή προέδρου, θα είναι ανάλογη με εκείνη του 2007, ο κ. Ραγκούσης εκτίμησε ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί, τονίζοντας, ωστόσο, ότι σημασία έχει η διαδικασία αυτή καθ' αυτή με την έννοια να μην αποκλειστεί η βάση του ΠΑΣΟΚ, και όχι ο αριθμός των προσερχομένων.

"Εξάλλου και στις εθνικές εκλογές θα βρούμε λιγότερα ψηφοδέλτια [υπέρ του ΠΑΣΟΚ] στις κάλπες" πρόσθεσε ο Ραγκούσης, ενώ τόνισε ότι οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι υπουργοί.

Στην ερώτηση αν ο ίδιος θα θέσει υποψηφιότητα είπε ότι "έχω απαντήσει", ενώ στην τελευταία ερώτηση που του ετέθη σχετικά με τις σχέσεις του με την Α. Διαμαντοπούλου και τον Α. Λοβέρδο, σημείωσε: "ό,τι ίσχυε την πρώτη μέρα, ισχύει και σήμερα".

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos