Σάλος στα κόμματα με τις αποκαλύψεις για Τσίπρα -Απαιτούν απαντήσεις

31 Ιουλίου 2017 10:45

Νέο γύρο σφοδρών αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν προκαλέσει οι τελευταίες αποκαλύψεις για τους χειρισμούς του Αλέξη Τσίπρα το 2015, αλλά πριν από τις εκλογές.

«Τα 7 sms των κ. Βαρουφάκη και Τσίπρα πριν το Eurogroup της 11ης Μαΐου του 2015, που βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας, αποτελούν την πιο δυνατή απάντηση σε όσους κατηγορούσαν τη Νέα Δημοκρατία ότι κινδυνολογούσε όταν προειδοποιούσε ότι ο κ. Τσίπρας παίζει τη χώρα στα ζάρια», σχολίασε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Το «Πρώτο Θέμα» δημοσίευσε την Κυριακή νέα αποσπάσματα από το βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών. Σε αυτό, ο κ. Βαρουφάκης παραθέτει τα sms που αντάλλαξε με τον πρωθυπουργό, αφού τον ενημέρωσε για την πρόταση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για «τάιμ άουτ» από την Ευρωζώνη, με βοήθεια για τη μετάβαση. Στα μηνύματα αυτά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται διατεθειμένος να συζητήσει την πρόταση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.

Τα επίμαχα sms:

Βαρουφάκης (16:21): Ο Βόλφγκανγκ έκανε μια απίστευτη πιρουέτα στη σημερινή μας συνάντηση.
Τσίπρας (16:22): Δηλαδή;
Βαρουφάκης (16:25): Σου στέλνει μήνυμα για time out...
Τσίπρας (16:26): Προτείνει έξοδο ή υιοθέτηση παράλληλου νομίσματος;
Βαρουφάκης (16:27): Το πρώτο μέσω του δεύτερου: Παραδέχεται ότι το Μνημόνιο μας καταστρέφει.
Τσίπρας (16:30): Τότε πες του αν το εννοεί, ας συζητήσουμε πώς θα μπορούσε να γίνει κάτω από τους καλύτερους δυνατούς όρους. Χρηματοδότηση, συναίνεση και αμοιβαία βοήθεια χωρίς πτώχευση.
Βαρουφάκης (16:35): Μας προσφέρει τεράστια βοήθεια για τη μετάβαση.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos