Θα ακυρωθούν για να επανεξεταστούν η ΚΥΑ και η ΠΝΠ που οδηγούν στην διάλυση του ΙΓΜΕ;

18 Ιανουαρίου 2012 11:43

Είναι ευρύτατα γνωστός ο επί σειρά ετών αναπτυξιακός ρόλος του ερευνητικού Ινστιτούτου ΙΓΜΕ ενώ σήμερα έχει

ευθύνη για υλοποίηση έργων 25 εκ. € από το ΕΣΠΑ καθώς και ευθύνη για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της χώρας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα όπως η διαχείριση υπογείων νερών.

Σε πλήρη διάσταση με αυτά τα δεδομένα η κυβέρνηση ενέταξε το ΙΓΜΕ στους καταργούμενους φορείς του Δημοσίου, διαπράττοντας ένα τεράστιο έγκλημα.

Εν συνεχεία, με την έκδοση σχετικής ΚΥΑ (25200/8-11-2012) και της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) 268/31/1/2012, όπου προβλέπεται ότι μέχρι τις 20/1/2012 απολύονται μέσω εφεδρείας 150 εργαζόμενοι πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΥΕ και ΔΕ) καθώς και 25-30 επιστήμονες (πτυχιούχοι ΑΕΙ και μεταπτυχιακοί), ολοκλήρωσε αυτό το έγκλημα διαλύοντας ουσιαστικά το ΙΓΜΕ. Ας συνυπολογιστεί ότι τη διετία 2009-2011 συνταξιοδοτήθηκαν 220 εργαζόμενοι.

Με δεδομένη την επισήμανση του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ, ότι είναι αδύνατο να λειτουργήσει οποιοσδήποτε Οργανισμός χωρίς υποστηρικτικό προσωπικό, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για Ινστιτούτο με απόλυτα εξειδικευμένο υποστηρικτικό προσωπικό.

Ερωτάται ο κ.Υπουργός

1. Με ποια αιτιολόγηση κρίθηκε ότι το ΙΓΜΕ έπρεπε να περιληφθεί στους τέσσερις φορείς που έπρεπε να καταργηθούν δια της μεθόδου της...«απορρόφησης» και πως είναι δυνατό πλέον να υλοποιηθούν τα έργα ΕΣΠΑ, όταν το τεχνικό και διοικητικό προσωπικό είναι συγκεκριμένο στα Τεχνικά Δελτία των εγκεκριμένων Προγραμμάτων από την Διαχειριστική Αρχή;

2. Γιατί δεν γίνεται ανάκληση και επανεξέταση της ΚΥΑ αλλά και της ΠΝΠ, εφόσον είναι αδύνατο μία νέα διοίκηση ενός νέου φορέα (ΕΚΒΑΑ), που διορίζεται στις 8/1/2012, να είναι σε θέση βάσει της ΠΝΠ ως τις 20/1/12 να έχει κατανοήσει το αντικείμενο, τον ρόλο και την οργανωτική διάρθρωση αυτού του φορέα που απορροφά το ΙΓΜΕ;

Ο ερωτών βουλευτής

Θοδωρής Δρίτσας

Α΄ Πειραιά και Νησιών

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos