Παράθυρο Τόμσεν για 13ο και 14ο μισθό

01 Φεβρουαρίου 2012 15:30

Επιμένει στη μείωση του κατώτατου μισθού και στο κλείσιμο οργανισμών

Ανυποχώρητος στη μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και διαλλακτικός σε ό,τι αφορά την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού εμφανίζεται ο επικεφαλής του προγράμματος για την ελληνική οικονομία Πόουλ Τόμσεν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Κ». Ο κ. Τόμσεν αναφέρεται διεξοδικά στις απαιτήσεις της τρόικας σε ό,τι αφορά το νέο Mνημόνιο, αποσαφηνίζοντας πολλά θολά σημεία, και καθιστά σαφές ότι ο ίδιος δεν δρα αυτόνομα αλλά εκφράζει τις θέσεις των δανειστών της χώρας.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ υπογραμμίζει την ανάγκη λήψης μέτρων για τη μείωση του μισθολογικού κόστους. Στο πλαίσιο αυτό θέτει θέμα «περιορισμού του κατώτατου μισθού» -έστω για μία προσωρινή περίοδο, όπως σημειώνει- επισημαίνοντας ότι στην Ισπανία και την Πορτογαλία είναι χαμηλότερος. Διαχωρίζει όμως τον 13ο και τον 14ο μισθό, λέγοντας ότι «είναι πιθανό» να υπάρξουν παρεμβάσεις και ότι «τα πάντα είναι ακόμη ανοικτά».

Προτείνει επίσης το κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και την απόλυση υπαλλήλων και επισημαίνει τη σημασία της δέσμευσης των πολιτικών αρχηγών να τηρηθεί το νέο οικονομικό πρόγραμμα. Αναφέρεται ακόμη σε λάθη που έγιναν, όπως η έμφαση που δόθηκε στη φορολογία, και τάσσεται εμμέσως υπέρ της επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με προνομιούχες μετοχές, με το επιχείρημα ότι «δεν θέλουμε το κράτος να διοικεί τράπεζες».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos