Σκληρή κόντρα ΛΑΟΣ - Αδωνι για τη βουλευτική έδρα

13 Φεβρουαρίου 2012 18:09

Ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ ΛΑΟΣ και του Άδωνι Γεωργιάδη, με αντικείμενο τη βουλευτική έδρα του

διαγραφέντος βουλευτή. Σήμερα ο παραιτηθείς υφυπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ανέφερε οτι θα κρατήσει την έδρα έως ότου ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την άρση του καμποτάζ. «Ο κ. Αδ. Γεωργιάδης γνωρίζει πολύ καλά ότι η παράδοση της βουλευτικής έδρας δεν επηρεάζει, κατά κανέναν τρόπο, τη δραστηριότητά του ως Υπουργού», τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «δεν περιμέναμε υπεκφυγές, που δεν ταιριάζουν στο χαρακτήρα του».

«Η συμφωνία που ψήφισα χθες είναι ένα ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, που αν δεν εφαρμοστεί γρήγορα θα χάσουμε την ευκαιρία που θα είναι και η τελευταία», δήλωσε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος προσήλθε στο υπουργείο στο κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη, προκειμένου- όπως είπε- να ολοκληρώσει όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις και να χαιρετίσει το προσωπικό και τους συνεργάτες του, για τη συνεργασία που είχε αυτές τις 88 ημέρες.

«Θεωρώ ότι αν συνέχιζα να παραμένω στη θέση μου, παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει κάνει αποδεκτή ακόμα την παραίτησή μου, θα έπληττα το χθεσινό πραγματικό μήνυμα της ψήφου μου υπέρ της νέας δανειακής σύμβασης και θα έδινα την ευκαιρία σε ανθρώπους που ούτε καν την έχουν διαβάσει να πουν ότι ήταν ιδίου συμφέροντος και θεσιθηρίας», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Η κυβέρνηση αυτή έχει φτιαχτεί και δίνει τη μάχη για να μην επιστρέψουμε στη δραχμή- κάτι που επιδιώκουν κάποιοι για να βγάλουν πολλά χρήματα, πρόσθεσε ο παραιτηθείς υφυπουργός και σημείωσε ότι το «κόμμα της δραχμής» εξυπηρετεί τα δικά του συμφέροντα.

«Δεν με ενδιαφέρει η καρέκλα»

«Δεν με ενδιαφέρει καθόλου η καρέκλα, ούτε του υπουργού ούτε του βουλευτού», τόνισε και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ,Γιώργο Καρατζαφέρη, για την ευκαιρία που του έδωσαν να υπηρετήσει στην κυβέρνηση.

Ανέφερε, επίσης, ότι θα κρατήσει την έδρα του βουλευτή έως ότου ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την άρση του καμποτάζ για τα κρουαζιερόπλοια και πρόσθεσε πως αν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ του τη ζητήσει πίσω, θα τη δώσει.

Για τις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου, τόνισε ότι υπάρχουν δύο εκκρεμότητες: οι μεταρρυθμίσεις στο θεσμικό πλαίσιο για την ακτοπλοΐα και το θέμα της αντιμετώπισης της ανεργίας στη ζώνη του Περάματος.

Σημείωσε δε πως «ο πρωθυπουργός θα προσφέρει μεγάλο έργο και στην κυβέρνηση και την Ελλάδα, αν στον ανασχηματισμό φτιάξει το αυτόνομο υπουργείο Ναυτιλίας και συνένωσής του με το λιμενικό», προκειμένου «να δώσει την ευκαιρία σε Έλληνες εφοπλιστές να γυρίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα πλοία τους στην ελληνική σημαία αλλά και να συμβάλλουν και αυτοί με τον τρόπο τους στην ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας».

Η νέα δανειακή σύμβαση

Αναφερόμενος στη νέα δανειακή σύμβαση, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι από τα χρήματα που θα εκταμιευθούν, δεν θα πάει ούτε ένα λεπτό στην πραγματική οικονομία. «Τα τριάντα δισεκατομμύρια που πηγαίνουν στις τράπεζες, πηγαίνουν για τη στήριξη των καταθέσεων μας, που σημαίνει ότι αν δεν υπήρχαν αυτά τα λεφτά λόγω του "κουρέματος" δεν θα υπήρχε τραπεζικό χρήμα, άρα δεν θα μπορούσε να κινηθεί η αγορά», είπε.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι με την ολοκλήρωση του PSI θα έχουμε ετήσιο όφελος για την Ελλάδα από τα τοκοχρεολύσια έξι δισεκατομμύρια, που θα μπαίνουν στην αγορά και πρόσθεσε πως ο στόχος του κράτους είναι να έχει πρωτογενές πλεόνασμα για να μπορεί να εξοφλεί τα προηγούμενα δάνεια και να είναι αξιόχρεο.

Ανέφερε ακόμη ότι παρά το γεγονός ότι υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας, εδώ και δύο χρόνια ακούει συνέχεια για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αλλά παρόλα αυτά δεν έχει γίνει ούτε μία αποκρατικοποίηση.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos