Καψής: «Από τον Απρίλιο ανοίγει ο δρόμος για εκλογές»

13 Φεβρουαρίου 2012 18:10

Περί το τέλος του Μαρτίου ολοκληρώνεται το έργο της παρούσας κυβέρνησης και από τον Απρίλιο ανοίγει ο δρόμος

για εκλογές, ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Χαρακτήρισε «κολασμένες» τις τρεις επόμενες εβδομάδες και σημείωσε ότι ο επικείμενος ανασχηματισμένος θα είναι περιορισμένος.

«Δεν υπάρχει θέμα μη παραμονής του Χρήστου Παπουτσή στην κυβέρνηση»

«Οι όποιες αλλαγές, θα γίνουν με γνώμονα το συγκεκριμένο έργο που έχει η κυβέρνηση», δήλωσε ο Παντελής Καψής, ερωτηθείς για το χρόνο και το εύρος του ανασχηματισμού, μετά τις παραιτήσεις της Μ. Ξενογιαννακοπούλου, του Γιάννη Κουτσούκου και των προερχομένων από το ΛΑΟΣ υπουργών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, κυβερνητικοί παράγοντες θεωρούν ότι δεν είναι ρεαλιστικός ένας δομικού χαρακτήρα ανασχηματισμός και πώς θα γίνουν στοχευμένες και περιορισμένες αντικαταστάσεις.

Εξ΄ άλλου, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι «δεν υπάρχει θέμα μη παραμονής του Χρήστου Παπουτσή στην κυβέρνηση», ερωτηθείς σχετικά με τα χθεσινά γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας και τη συνάντηση του υπουργού με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Όσο για το ενδεχόμενο υποβολής παραίτησης από τον κ. Παπουτσή, απάντησε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Ο Π. Καψής χαρακτήρισε «εξαιρετικά δυσάρεστα γεγονότα» τις καταστροφές που έγιναν στην Αθήνα και απαράδεκτα για την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

«Διαβολοβδομάδες» οι επόμενες τρεις βδομάδες

«Διαβολοβδομάδες», χαρακτήρισε τις επόμενες τρείς εβδομάδες, για την πορεία υλοποίησης της νεας δανειακής σύμβασης και του PSI, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι «ο επόμενος ενάμισης μήνας είναι ο πυκνότερος χρόνος δουλειάς για την παραγωγή συγκεκριμένου έργου από την κυβέρνηση».

Με αφορμή αυτή την τοποθέτησή του, ο Παντελής Καψής, ρωτήθηκε για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών και είπε ότι «στο τέλος του Μαρτίου ολοκληρώνεται το συγκεκριμένο έργο της κυβέρνησης και από τον Απρίλιο ανοίγει ο δρόμος για εκλογές».

Ο εκπρόσωπος, αναφερόμενος στη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, επισήμανε την ισχυρή πλειοψηφία που καταγράφηκε, παρά τα προβλήματα που εμφανίζονται στο πολιτικό σύστημα.

«Το μήνυμα είναι ότι η Ελλάδα θέλει και θα παραμείνει στο ευρώ και θα προχωρήσει η εφαρμογή της δανειακής σύμβασης», είπε.

Εξ άλλου, όπως έγινε γνωστό, μέχρι την προσεχή Τετάρτη, όταν θα συνεδριάσει το Eurogroup, θα δοθούν κι οι έγγραφες δεσμεύσεις των πολιτικών αρχηγών, πιθανόν με επιστολή, όπως ζητούν οι Ευρωπαίοι εταίροι. Μέχρι τότε, πρόκειται να εξειδικευτούν και το τι θα αφορούν τα 325 εκατομμύρια που εκρεμμούν ώστε να κλείσει οριστικά το νέο οικονομικό πρόγραμμα της χώρας.

Σχετικά με την εικόνα που «εκπέμπει» το πολιτικό σύστημα, μετά τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή και τις διαγραφές βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι «ο τρόπος αντίδρασης των πολιτικών αρχηγών και οι δεσμεύσεις που ανέλαβαν με τις ομιλίες τους, δείχνουν την αποφασιστικότητα να προχωρήσουν οι αλλαγές και να παραμείνει η Ελλάδα στο Ευρώ».

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos