Πάγκαλος: Το Δημόσιο χρεοκόπησε, όχι η Ελλάδα

22 Φεβρουαρίου 2012 18:01

«Φεντεραλιστής ευρωπαίος» και υπ΄αυτή την έννοια υπέρ της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας δηλώνει με συνέντευξη του στο Europe 1 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

Θεόδωρος Πάγκαλος, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει ακόμη μακρύ δρόμο μπροστά της και να μην έχει σωθεί ακόμη, αλλά θα παραμείνει στο ευρώ με κάθε κόστος, ενώ αναγνωρίζει ότι όλοι όσοι βρίσκονται σε πόστα εξουσίας, όπως ο ίδιος, φέρουν ευθύνη για την κατάσταση της χώρας.

Αναγνωρίζοντας ότι η εποπτεία μεταφράζεται σε απώλεια κυριαρχίας και ότι αυτό συνιστά ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα για την πλειοψηφία-ίσως- των Ελλήνων, ο Θεόδωρος Πάγκαλος δηλώνει ότι ο ίδιος είναι «υπέρ της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας» και χαρακτηρίζει τον εαυτό του περισσότερο «φεντεραλιστή ευρωπαίο».

Στη συνέχεια προσθέτει ότι ακόμη και αν ο εκπρόσωπος της Κομισιόν ήταν Έλληνας και όχι Γερμανός η κατάσταση δεν θα ήταν διαφορετική. «Αν δεν εξυγιάνουμε την οικονομία μας δεν έχουμε το δικαίωμα να απαιτούμε χρηματοδότηση από τους άλλους για το έλλειμμα που εμείς δημιουργούμε, με τον δικό μας τρόπο λειτουργίας. Το πρόβλημα είναι δικό μας», σημειώνει ο Θ. Πάγκαλος, προσθέτοντας ότι είναι δικό μας καθήκον να βελτιώσουμε την κατάσταση.

Εξηγεί επίσης ότι αυτό που μας ζητούν «είναι προς το συμφέρον μας». «Το να μην έχουμε έλλειμμα, το να μειώσουμε το χρέος είναι καθήκον μας», τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, εξηγώντας με αυτό τον τρόπο τον λόγο που ο ίδιος δεν θεωρεί κακή εξέλιξη την εποπτεία.

Ο Θ. Πάγκαλος σημειώνει επίσης ότιη Ελλάδα έχει μπροστά της έναν δύσκολο και επίπονο δρόμο, αλλά ότι η προσπάθεια τώρα θα γίνει με καλύτερες προϋποθέσεις: «Δεν έχουμε σωθεί ακόμη. Θα έλεγα ότι τώρα (μετά την συμφωνία) υπάρχουν οι συνθήκες για μια μεγάλη προσπάθεια ώστε να επανορθώσουμε την οικονομία μας» λέει ο αντιπρόεδρος, διαβεβαιώνοντας ότι δεν τίθεται θέμα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Υπογραμμίζει ότι «ο δημόσιος τομέας είναι αυτός που χρεοκόπησε και όχι η Ελλάδα», η οποία «δεν είναι μια νεκρή οικονομία», αλλά έχει μέλλον και οφείλει να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη, να ενθαρρύνει τις επενδύσεις και να βοηθήσει τον ιδιωτικό τομέα.

Τέλος, ο Θ. Πάγκαλος διαπιστώνει ότι η εφαρμογή των οικονομικών μέτρων θα συναντήσει τεράστια εμπόδια και «θα υπάρξουν επιπτώσεις που θα φανούν στις εκλογές», ενώ παραδέχεται ότι όλοι είναι υπεύθυνοι και «κυρίως όσοι είναι σε πόστα εξουσίας επί μακρόν, όπως εγώ».

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos