«Ακουσαν» 5 την πρόσκληση του Σαμαρά

29 Φεβρουαρίου 2012 11:46

Στη στάση τους κατά του Μνημονίου επέμειναν οι περισσότεροι. Το νομοσχέδιο για τις περικοπές σε κύριες και επικουρικές ψηφίστηκε με 202 ψήφους υπέρ, 80 κατά και ένα «παρών». Αντιπαράθεση Βενιζέλου - Σαμαρά και επίθεση στην Αριστερά

Μόνο πέντε από τους 21 «γαλάζιους αντάρτες» ανταποκρίθηκαν στο «προσκλητήριο» του Αντ. Σαμαρά

Μόνο πέντε από τους 21 «γαλάζιους αντάρτες» -παρά τις προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν για μαζικές επιστροφές- ανταποκρίθηκαν στο «προσκλητήριο» του Αντ. Σαμαρά να... συνταχθούν στη χθεσινή ψηφοφορία επί των συνταξιοδοτικών του Μνημονίου, προκειμένου να επιστρέψουν στο κόμμα.

Στην ψηφοφορία, το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις περικοπές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων «πέρασε» με 202 «ναι» έναντι 80 «όχι» και ένα «παρών».

Η πλειονότητα των «ανταρτών» της ΝΔ που καταψήφισαν το Μνημόνιο δεν άλλαξαν στάση, με έξι από αυτούς να καταψηφίζουν και τα συνταξιοδοτικά και άλλους δέκα να είναι απόντες. Με βάση τη χθεσινή στάση τους, αλλά και τα όσα είχε διαμηνύσει ο πρόεδρος της ΝΔ, οι πέντε που ψήφισαν «ναι» αναμένεται να επιστρέψουν, ενώ για τους 16 που δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση Σαμαρά, φαίνεται να κλείνει οριστικά ο δρόμος της επιστροφής.

Στο ΠΑΣΟΚ μόνο ο Χρ. Μαγκούφης από τους 22 διαγραφέντες είπε «ναι» στο νομοσχέδιο, ενώ οι υπόλοιποι 21 είτε έλειπαν είτε καταψήφισαν. Εννέα βουλευτές του κόμματος επανέκαμψαν στο «ναι» παρότι είχαν καταψηφίσει άρθρα του Μνημονίου και είχαν παραπεμφθεί με το ερώτημα της διαγραφής.

Νωρίτερα, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, σημειώθηκε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Ευ. Βενιζέλου και του Αντ. Σαμαρά. Ο υπ. Οικονομικών κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ λέγοντας ότι «υψώνει τον πύργο της κομματικής του ματαιοδοξίας» και πως «δεν αντιλαμβάνεται τι σημαίνουν ευρωπαϊκοί συσχετισμοί». Είχε προηγηθεί παρέμβαση του Αντ. Σαμαρά, ο οποίος επιτέθηκε με σφοδρότητα στη διακυβέρνηση υπό τον Γ. Παπανδρέου λέγοντας ότι «είναι υπαίτια για τη σημερινή κατάσταση».

Ο Αντ. Σαμαράς επιχείρησε να βάλει τέλος στα σενάρια της μετεκλογικής συγκυβέρνησης, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του Ευ. Βενιζέλου. «Ο στόχος της εκλογικής αυτοδυναμίας του κ. Σαμαρά είναι τακτικισμός και ματαιόδοξος. Το όραμα της αυτοδυναμίας της ΝΔ διακατέχεται από παλαιοκομματική και αδιέξοδη ματαιοδοξία», απάντησε.

Και οι δύο, πάντως, επιτέθηκαν στην Αριστερά κάνοντας λόγο για «ζοφερή και αδιέξοδη πρότασή της στην αντιμετώπιση της σημερινής κατάστασης που οδηγεί στην καταστροφή», αλλά και ότι «η Αριστερά έδιωξε επιχειρήσεις με αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις και γι' αυτό καλά θα κάνει να μη μας κουνάει το δάχτυλο». «Φοβάστε γιατί νιώθετε την ανάσα του λαού», απάντησε ο Θ. Παφίλης (ΚΚΕ). «Θα ζητήσετε συγνώμη από τον λαό όταν ανοίξουν οι κάλπες. Ο λαός θα σας τιμωρήσει», είπε ο Γ. Καρατζαφέρης απευθυνόμενος σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos