Στην τελική ευθεία για εκλογή αρχηγού -Ανησυχεί τη Φώφη Γεννηματά ο Ανδρουλάκης ως «αντι-Τσίπρας»

05 Σεπτεμβρίου 2017 14:18

Τα διάφορα στρατόπεδα της Κεντροαριστεράς ετοιμάζονται για τη διεκδίκηση της προεδρίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην εσωκομματική εκλογή που θα γίνει στις 5 Νοεμβρίου.

Ηδη από πέρυσι ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης ήταν κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία.

Μια επιλογή που δεν έγινε τυχαία, καθώς στο παρασκήνιο κινούνται στελέχη που θέλουν ο ευρωβουλευτής να είναι ο κοινός υποψήφιος εκσυγχρονιστών, Κινήσεων και ΔΗΜΑΡ απέναντι στη Φώφη Γεννηματά.
Και πράγματι, αίσθηση προκάλεσε σήμερα, Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, η παραίτηση του επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου από τη διεκδίκηση της ηγεσίας. Χωρίς να αναφερθεί σε άλλον υποψήφιο, ο κ. Θεοχαρόπουλος, παρουσιάζοντας τις αντιρρήσεις του για την εκλογική διαδικασία που έχει προκρίνει η Χαριλάου Τρικούπη, επιμένει ότι η Κεντροαριστερά χρειάζεται ανανέωση σε πρόσωπα, ιδέες και πολιτικές πρακτικές.

Και καταλήγει λέγοντας: «Αυτό όμως που ενδιαφέρει πρωτίστως τους πολίτες είναι η πρόταση για το αύριο. Χρειάζεται σαφές ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα, με σαφή οριοθέτηση τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από τη ΝΔ. Απαιτούνται βαθιές προοδευτικές αλλαγές και τομές παντού με το βλέμμα στο μέλλον και όχι στο παρελθόν. Για μια νέα προοδευτική ταυτότητα της Σοσιαλδημοκρατίας μακριά από συντηρητικές πολιτικές. Με ανανέωση προσώπων, ιδεών και πολιτικών πρακτικών.
Η μη ύπαρξη ενιαίου κόμματος με κοινό προγραμματικό πλαίσιο οδηγεί ταυτοχρόνως και σε μεγάλο αριθμό υποψηφιοτήτων. Το ζητούμενο όμως σήμερα είναι η δημιουργία ενός ισχυρού αυτόνομου φορέα που θα ανατρέψει τους πολιτικούς συσχετισμούς και όχι η διεκδίκηση ρόλων για την “επόμενη ημέρα”. Με αυτά τα δεδομένα, δεν θα εμπλακώ στη διαδικασία υποψηφιοτήτων για την εκλογή επικεφαλής».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα είναι ο νεότερος των υποψηφίων (38 ετών), έχει καλή σχέση και επικοινωνία με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, ενώ έχει συγκρουστεί με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, καταγγέλλοντας προσπάθειες ελέγχου της παράταξης από τους μηχανισμούς της, που, κατά την εκτίμησή του, οδηγούν σε συρρίκνωσή της. «Δεν έχει νόημα να γίνουμε μια νέα Ενωση Κέντρου», δήλωσε ο ευρωβουλευτής τη Δευτέρα, στον ΣΚΑΪ, υπαινισσόμενος ότι μπροστά στην επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΣΥ υπό τη Φώφη Γεννηματά είναι καταδικασμένη να έχει την μοίρα της Ένωσης Κέντρου, του κόμματος που κληρονόμησε από τον πατέρα του ο Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά διαλύθηκε σταδιακά.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos