Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα επιτρέψω τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

06 Σεπτεμβρίου 2017 13:00

Την πίστη του στις δυνατότητες της νέας γενιάς να προοδεύσει και να διαμορφώσει μια καλύτερη ελληνική κοινωνία, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συζήτηση που είχε με πρωτοετείς φοιτητές.

«Συμβιβαζόμαστε, αργά αλλά σταθερά, με ένα συνολικό επίπεδο ζωής και εκπαίδευσης που δεν μας ταιριάζει και δεν μας αξίζει. Δεν σας αξίζει», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σχετικά με το δημόσιο Πανεπιστήμιο, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την κατεύθυνση στην οποία βαδίζει, σημειώνοντας πως: «Το Πανεπιστήμιο χάνει - μετά και τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις - αρκετούς βαθμούς αυτονομίας. Δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει αυτά που θέλει. Ελέγχεται πολύ αυστηρά από το Υπουργείο Παιδείας. Και δεν έχει την διασύδενση με την πραγματική οικονομία, με την αγορά. Πρέπει να συνδέσουμε την αγορά με τα πανεπιστήμια. Να ανοίξουμε τα ιδρύματα. Ώστε να έχουν μεγαλύτερη ευελιξία στη διαμόρφωση των προγραμμάτων τους. Και να σας δώσουμε τη δυνατότητα να κάνετε πρακτική ενώ μέσα από την έρευνα, στόχος είναι να δοθούν κίνητρα για τη δημιουργία start ups», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, χαρακτήρισε πρώτη προτεραιότητα την αναβάθμιση του πανεπιστημίου, ενώ ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία θα επιτρέψει τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, πάντοτε με αυστηρά κριτήρια αδειοδότησης και έλεγχο.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos