Προβάδισμα επτά μονάδων για τη Ν.Δ.

01 Απριλίου 2012 14:39

Σαφές προβάδισμα επτά μονάδων διατηρεί η Ν.Δ. του ΠΑΣΟΚ στο νέο κύμα του βαρόμετρου της Public Issue. Στην εκτίμηση ψήφου η Ν.Δ. συγκεντρώνει 22,5%, έναντι 15,5% του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθούν τα τρία κόμματα της Αριστεράς -ΣΥΡΙΖΑ 12,5%, ΚΚΕ 12% και ΔΗΜΑΡ 12%, ενώ στις εκπλήξεις της νέας δημοσκόπησης είναι η ενδυνάμωση του νεοσύστατου κόμματος του κ. Π. Καμμένου και της Χρυσής Αυγής, τα οποία φτάνουν στο 8,5% και στο 5% αντίστοιχα (από 6,5% και 3% προ δεκαπενθημέρου). Με εμφανή συνέπεια το κόμμα του κ. Γ. Καρατζαφέρη να απειλείται για πρώτη φορά με έξοδο από το Κοινοβούλιο καθώς μετρήθηκε στο 2% (από 4%). Εκτός Βουλής (με 2%) παραμένει και η Δημοκρατική Συμμαχία της κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ στον αντίποδα την είσοδό τους διασφαλίζουν οριακά οι Οικολόγοι.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο της έρευνας είναι ότι η Ν. Δ. και το ΠΑΣΟΚ επιτυγχάνουν από κοινού μια οριακή, έστω, πλειοψηφία (154 - 155 έδρες) καθώς συγκεντρώνουν αθροιστικά το 38% των ψήφων.

Τέλος, στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Φ. Κουβέλης με 51% παραμένει ο μόνος που έχει θετικό ισοζύγιο, ακολουθεί ο Αλ. Τσίπρας με 36%, ενώ αυξημένες είναι οι θετικές απόψεις για τον Αντ. Σαμαρά (31% από 28%). Αντιθέτως, φαίνεται ότι υποχωρεί η δημοτικότητα του νεοκλεγέντος αντιπάλου του, Ευ. Βενιζέλου (29% από 30%). Περισσότερες λεπτομέρειες για τη δημοσκόπηση στην «Κ» της Καθημερινής.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos