Η αλήθεια για τις τροπολογίες και τα παραμύθια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης

04 Απριλίου 2012 00:22

Με σφοδρότητα επιτίθενται ορισμένα μέσα εναντίων βουλευτών οι οποίοι κατά τον ισχυρισμό τους προσπαθούν, με την κατάθεση τροπολογιών σε υπό συζήτηση νομοσχέδια, να εξυπηρετήσουν μικροσυμφέροντα ψηφοφόρων τους εν όψη των εκλογών.

Επειδή στην κατηγορία των «ρουσφετολόγων» βουλευτών με συμπεριέλαβαν προσωπικά, οφείλω να δημοσιοποιήσω ευρύτερα τις τροπολογίες που έχω συνυπογράψει με άλλους συναδέλφους, προκειμένου οι συμπολίτες μου Κυκλαδίτες να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

Οι «ρουσφετολογικές» δήθεν τροπολογίες που συνυπέγραψα είναι οι ακόλουθες:

1. Σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Άρση της αδικίας σε βάρος των νησιωτών που εισήχθησαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και δεν είχαν την δυνατότητα μετεγγραφής παρά μόνο σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιφέρειας τους. Επομένως οι φοιτητές οι προερχόμενοι από τα νησιά των Κυκλάδων δεν είχαν ουσιαστικά δυνατότητα μετεγγραφής. Με την τροπολογία που προτείναμε καταργείται ο γεωγραφικός περιορισμός και μάλιστα αναδρομικά από το 2011.

2. Σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών

Με τον ισχύοντα σήμερα νόμο η δυνατότητα απόληψης νερού απευθείας από την θάλασσα προκειμένου να λειτουργήσουν μονάδες αφαλάτωσης, εκχωρείται αποκλειστικά στην Γενική Γραμματεία Αιγαίου. Με την προτεινόμενη τροπολογία επεκτείνεται η δυνατότητα αυτή στους Δήμους και στις Περιφέρειες. Το αυτονόητο δηλαδή αφού κυρίως η Αυτοδιοίκηση είναι αυτή που εγκαθιστά και λειτουργεί μονάδες αφαλάτωσης.

3. Σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης

α) Η Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Πάρου προχώρησε σε διακανονισμό χρέους με την Αγροτική Τράπεζα, προκειμένου να λυθεί μια χρονίζουσα εκκρεμότητα ώστε να μπορέσει η Ένωση να αξιοποιήσει την περιουσία της και να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των επενδυτικών της σχεδίων. Με την προτεινόμενη τροπολογία επικυρώνεται και τίθεται ουσιαστικά σε ισχύ η προαναφερθείσα συμφωνία.

β) Τα μικρά επιβατηγά σκάφη που εκτελούν θαλάσσιους πλόες μικρότερους των 6 ναυτικών μιλίων και μεταφέρουν επιβάτες από και προς τα κρουαζιερόπλοια υποχρεούνται – με την εφαρμογή πρόσφατου Προεδρικού Διατάγματος- σε δαπανηρές μετασκευές προκειμένου να κατασκευάσουν επιπλέον κοινόχρηστους χώρους υγιεινής. Με την προτεινόμενη τροπολογία για τα συγκεκριμένα σκάφη, προτείνεται να διατηρηθεί το προηγούμενο καθεστώς δηλαδή η ύπαρξη ενός κοινόχρηστου χώρου για 50 επιβάτες και δύο κοινόχρηστων χώρων για σκάφη μέχρι 200 επιβάτες.

Αυτές είναι οι τροπολογίες που έχω υπογράψει με άλλους συναδέλφους και έχουν όλες αναρτηθεί στην προσωπική μου ιστοσελίδα στο διαδίκτυο.

Το αναφαίρετο δικαίωμα μου ως βουλευτή να παρεμβαίνω με απόλυτα θεσμικό τρόπο, στην νομοθετική διαδικασία επιχειρούν να περιορίσουν με την άθλια παραπληροφόρηση τους οι σοβαροί – υποτίθεται- διαμορφωτές της κοινής γνώμης.

Οι πολίτες των Κυκλάδων έχουν την δυνατότητα να κρίνουν και να εξάγουν τα συμπεράσματα τους.

Παναγιώτης Ρήγας

Βουλευτής Κυκλάδων - ΠΑΣΟΚ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos