Απέκλεισε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ ο Αντ. Σαμαράς

08 Απριλίου 2012 12:46

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε καθαρή εντολή «για να αλλάξει τα πάντα» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Στις 6 Μαΐου οι εκλογές, δήλωσε με κατηγορηματικότητα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην πρώτη -ουσιαστικά- προεκλογική του συγκέντρωση, στο κλειστό στάδιο του Αιγάλεω και πρόσθεσε ότι «οι εκλογές θα γίνουν θέλουν δεν θέλουν κάποιοι, εμείς δεν φοβόμαστε τον λαό, άλλοι κρύβονται».

«H Ελλάδα θα τα καταφέρει, μπορούμε διαφορετικά» ήταν το βασικό σύνθημα της σημερινής συγκέντρωσης.

«Διώξαμε τον Γιώργο Παπανδρέου τώρα θα διώξουμε και το ΠΑΣΟΚ» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και απέρριψε τη συγκυβέρνηση εξηγώντας: «τη συγκυβέρνηση τη θέλουν τριών ειδών συμφέροντα: Πρώτον, το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Δεύτερον, τη στηρίζουν όλα εκείνα τα συμφέροντα και οι συντεχνίες που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε στην Ελλάδα και τρίτον την προτιμούν όσοι εντός και εκτός χώρας θέλουν την αυριανή κυβέρνηση αδύναμη και ελεγχόμενη». Συνέχισε ξεκαθαρίζοντας τον στόχο του για τις εκλογές: «Εμείς ζητάμε καθαρή εντολή από τον ελληνικό λαό για να αλλάξουμε τα πάντα».

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι δικαιώθηκαν όλες του οι προβλέψεις σε σχέση με το Μνημόνιο: «Από την αρχή προειδοποιήσαμε ότι η συνταγή ήταν λάθος και αποδείχθηκε λάθος, προειδοποιήσαμε ότι θα βαθύνει η κρίση και θα μεγαλώσει το χρέος και επιβεβαιωθήκαμε. Τους έλεγα στις Βρυξέλλες ότι δεν έχω πρόβλημα με τους στόχους του Προγράμματος, αλλά δεν μπορώ να έρχομαι κάθε τόσο με το χέρι απλωμένο για την επόμενη δόση. Τα έλεγα μόνος γιατί το ΠΑΣΟΚ, ο Παπανδρέου, ο Βενιζέλος, ο Παπακωνσταντίνου τους βεβαίωναν ότι το πρόγραμμα δούλευε».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση Παπανδρέου έκανε το μοιραίο λάθος όταν αποφάσισε να πάει τη χώρα σε δημοψήφισμα: ολοκληρώθηκε η καταστροφή γιατί η Ελλάδα απομονώθηκε πλήρως από την Ευρώπη».

Εξήγησε και τη δική του μεταστροφή, λέγοντας ότι ο κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ έφεραν τη χώρα μπροστά σε τεράστια προβλήματα έκαναν το χρέος μη βιώσιμο, οδήγησαν σε πρωτοφανή διεθνή απομόνωση και μεγάλωσαν την ύφεση. Με την πολιτική του, είπε ο κ. Σαμαράς, ήδη αντιμετωπίστηκαν τα δύο πρώτα: Το χρέος κουρεύτηκε και η Ελλάδα έπαψε να είναι απομονωμένη, ενώ «ήδη διαμηνύσαμε στους δανειστές μας ότι θα ζητήσουμε να υπάρξει ανάκαμψη». «Το ΠΑΣΟΚ μάς έδεσε χειροπόδαρα, εγώ προσπαθώ να λύσω τα δεσμά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Εκείνοι που μας κατηγορούν γιατί υπογράψαμε τη δανειακή σύμβαση, δεν προτείνουν τίποτε».

Ζήτησε από τον κόσμο «να μου έχετε εμπιστοσύνη, η Ελλάδα θα τα καταφέρει, γιατί μπορούμε διαφορετικά, θα ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα».

Αναφέρθηκε εκτεταμένα σε θέματα νόμου και τάξης λέγοντας ότι «δεν είναι δίκαιο και δημοκρατικό λίγες εκατοντάδες άτομα να παραλύουν τη ζωή της πόλης, λίγες εκατοντάδες κουκουλοφόροι να καίνε τις πόλεις, να υπάρχουν θύλακες εγκληματικότητας μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους». Μίλησε και για τη φορολογία λέγοντας ότι «δεν είναι δίκαιο ούτε αναπτυξιακό να πληρώνουν υπέρογκους φόρους και χαράτσια οι ίδιοι και οι ίδιοι».

Αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόγραμμά του λέγοντας: «Το πρώτο στο δικό μας πρόγραμμα είναι η ανάκαμψη, το δεύτερο η αποκατάσταση των ακραίων αδικιών για να υπάρξει κοινωνική συνοχή, τρίτη προτεραιότητα η ασφάλεια του πολίτη, μηδενική ανοχή στο έγκλημα ανάσχεση της λαθρομετανάστευσης και τέταρτο το αίσθημα δικαίου στον λαό άμεσα».

Απάντησε όμως και στο ερώτημα για τα μέτρα του Ιουνίου: «Ισοδύναμα μέτρα και περικοπή της σπατάλης που την άγγιξε η κυβέρνηση» και πρόσθεσε ότι «ανάκαμψη θα προκύψει με την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ που παραμένουν αχρησιμοποίητα, με την εξασφάλιση της ρευστότητας στην αγορά, με την επιστροφή όσων χρωστά το κράτος στις επιχειρήσεις με χρονοδιάγραμμα για τη μείωση των φόρων, θα ξεκινήσουμε με μείωση των φορολογικών συντελεστών στο 15%».

Επανήλθε στο θέμα των κουκουλοφόρων επαναλαμβάνοντας ότι «θα τους βγάλω τις κουκούλες, θα δούμε τα πρόσωπά τους, θα ανακαταλάβουμε τις πόλεις και τις γειτονιές μας, θα απομακρύνουμε τα γκέτο των λαθρομεταναστών τις συμμορίες των παρανόμων».

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι θα κάνει εξεταστική για το πώς φθάσαμε στο Μνημόνιο και επιχειρηματολόγησε κατά της συγκυβέρνησης, λέγοντας ότι όλα όσα ο ίδιος υπόσχεται και είναι εν πολλοίς η άρση των συνεπειών του Μνημονίου, δεν μπορεί να τα κάνει με εκείνους που οδήγησαν τη χώρα στο Μνημόνιο.

Επιτέθηκε και εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου, λέγοντας ότι «ήταν εκ των βασικών συντακτών του Μνημονίου, προέβλεπε ότι μπήκε πάτος στο βαρέλι και στη συνέχεια διαλύθηκαν όλα, είναι μέσα στο κάδρο όλων των εγκλημάτων που σήμερα τα καταγγέλλουν ακόμη και τα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκλεισε την ομιλία του με το σύνθημα «μαζί προχωράμε η Ελλάδα θα τα καταφέρει».

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos