Παπαρήγα: «Προεκλογικό θέατρο» γύρω από την ανεργία

18 Απριλίου 2012 18:24

Προεκλογικό «θέατρο» γύρω από την ανεργία από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καταγγέλλει η Α. Παπαρήγα και προσθέτει πως το ΚΚΕ θα αντισταθεί στις απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων.

Ραγδαία αύξηση του προβλήματος της ανεργίας προέβλεψε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας ότι η αντιμετώπισή του είναι ένας ακόμη λόγος για την ενίσχυση του κόμματός της στις εκλογές.

Σχολιάζοντας καταρχήν τις χθεσινές εξαγγελίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου, η κ. Παπαρήγα είπε ότι η υπόσχεσή του για νέες θέσεις εργασίας αποτελεί «προκλητική κοροϊδία απέναντι σε ένα εκατομμύριο ανέργους» και τόνισε ότι, ακόμη κι αν γίνουν κάποιες προσλήψεις ή έργα που έχουν εξαγγελθεί, η ανεργία θα μεγαλώσει και το πρόβλημα αυτό δεν είναι μόνον ελληνικό, αλλά συστημικό και παρατηρείται σε όλη την Ευρώπη.

Προεκλογικά θα παιχθεί θέατρο με το θέμα της ανεργίας, εκτίμησε η κ. Παπαρήγα επικρίνοντας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Παρουσιάζοντας τις θέσεις του κόμματός της είπε ότι είναι ανάγκη να γίνουν προσλήψεις σε τομείς που έχουν σχέση με την κοινωνική υποδομή, τα δημόσια έργα και την υγεία. Το ΚΚΕ, διαβεβαίωσε η κ. Παπαρήγα, θα αντιπαλέψει τις απολύσεις 150.000 δημοσίων υπαλλήλων. Σχολιάζοντας επίσης την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ τόνισε ότι είναι ανάγκη «να γλιτώσουμε απ΄ αυτούς που έφεραν το ΔΝΤ».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Παπαρήγα είπε ότι η εμφάνιση τόσων πολλών κομμάτων που θα πάρουν μέρος στις εκλογές αποσκοπεί στο να ανανεώσουν το σύστημα που έχει σαπίσει και παράλληλα να ανασχεθεί το λαϊκό κίνημα. Προέβλεψε μάλιστα ότι στο πλαίσιο αυτό, θα υπάρξουν μετακινήσεις βουλευτών μετά τις εκλογές.

Αναφερόμενη στις δηλώσεις του Γάλλου υποψήφιου προέδρου Φρ. Ολάντ για επαναδιαπραγμάτευση του Δημοσιονομικού Συμφώνου, η κ. Παπαρήγα είπε ότι αυτό που θέλει ο Γάλλος υποψήφιος είναι να επαναδιαπραγματευθεί για καλύτερες θέσεις για τους γαλλικούς επιχειρηματικούς ομίλους.

Για μια ακόμη φορά, η κ. Παπαρήγα απέρριψε πρόταση του Α. Τσίπρα για μετεκλογική συνεργασία λέγοντας ότι κανείς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρά μια τέτοια πρόταση. «Είναι δυνατόν να υπάρξει συνεργασία δύο κομμάτων με θέσεις που δεν εφάπτονται πουθενά και με στρατηγική που δεν έχει καμία επαφή η μία με την άλλη;» διερωτήθηκε η γραμματέας του ΚΚΕ και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «παίζει με τον πόνο του λαού» και με την κίνηση αυτή, απλώς «τρυγάει ψήφους».

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos