Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Ακης

23 Απριλίου 2012 20:45

Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε, δια των συνηγόρων υπεράσπισης του, στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος που από την περασμένη

Δευτέρα είναι προσωρινά κρατούμενος αντιμετωπίζοντας την κατηγορία νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Στην προσφυγή του πρώην υπουργού αναφέρεται ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν είναι ύποπτος φυγής ούτε ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων, καθώς δεν έχει πλέον την ιδιότητα του υπουργού ή άλλη κυβερνητική θέση ώστε να δύναται να συνεχίσει την παράνομη, όπως του αποδίδεται, δραστηριότητα του.

Αναφέρεται, επίσης, όπως τόνισαν οι συνήγοροι του σε ανακοίνωση τους, ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε καμία φάση της -σε εξέλιξη από 20μήνου- ευρισκόμενης διαδικασίας δεν έδειξε ασυνέπεια στις συναντήσεις του με τις αστυνομικές ή εισαγγελικές αρχές, αλλά αντίθετα με επανειλημμένα διαβήματά του ζήτησε ενημέρωση, πληροφόρηση και επιτάχυνση των διαδικασιών.

Τέλος, ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός επαναλαμβάνει ότι ήδη τέλει σε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, για την υπόθεση του ανακριβούς "πόθεν έσχες", και έτσι έχει παραδώσει το διαβατήριο του στις αστυνομικές αρχές.

Καταβεβλημένος αλλά ψύχραιμος στις αποδοκιμασίες

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός αντιμετώπισε ψύχραιμα τις φωνές που άκουσε την πρώτη ημέρα εισόδου του στη φυλακή από διερχόμενο που φώναζε «άντε να μπουν και οι υπόλοιποι τώρα». Ψύχραιμος παρέμεινε όταν άκουσε και κάποια επόμενη μέρα να φωνάζουν «κλέφτες, απατεώνες».

Δύσκολες ώρες περνά -σύμφωνα με πληροφορίες- ο Α. Τσοχατζόπουλος (όπως και κάποιοι από τους συγκατηγορούμενούς του), καθώς τα τελευταία 24ωρα έχει συνειδητοποιήσει πλήρως την αιφνίδια και ανώμαλη προσγείωσή του από το αρχοντικό της Δ. Αρεοπαγίτου 33 στο κελί Νο 2 της 6ης πτέρυγας των Φυλακών Κορυδαλλού.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο τ. υπουργός είναι ιδιαίτερα ανήσυχος όχι μόνο για τη δική του κατάσταση, αλλά κυρίως για την τύχη των στενών συγγενικών του προσώπων, που θα κληθούν να λογοδοτήσουν άμεσα στη δικαιοσύνη στο πλαίσιο της ανάκρισης και ενώ έχουν γίνει αντικείμενο προπηλακισμού από τρίτους.

Ο αρχικά αγέρωχος και ψύχραιμος τ. υπουργός περιγράφεται τις τελευταίες μέρες από όσους τον βλέπουν ως «παγωμένος» και καταβεβλημένος, σαν να του έχουν «κοπεί τα φτερά», όπως χαρακτηριστικά μεταφέρθηκε στο «Εθνος της Κυριακής». (ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αυλωνίτης)

Σύμφωνα με άλλες πηγές, ο πρώην υπουργός αντιμετώπισε ψύχραιμα τις φωνές που άκουσε την πρώτη ημέρα εισόδου του στη φυλακή από διερχόμενο που φώναζε «άντε να μπουν και οι υπόλοιποι τώρα». Ψύχραιμος παρέμεινε όταν άκουσε και κάποια επόμενη μέρα να φωνάζουν «κλέφτες, απατεώνες».

Ωστόσο, το πρόβλημα έλαβε μεγαλύτερες διαστάσεις όταν οι συγκατηγορούμενοί του που ήταν έγκλειστοι σε άλλη πτέρυγα (Αστ. Οικονομίδης, Γ. Σαχπατζίδης) κατά τον προαυλισμό τους έγιναν δεκτοί με αποδοκιμασίες από παράθυρα στην απέναντι πτέρυγα.

Σε άλλη πτέρυγα

Κρατούμενοι φώναζαν «λαμόγια», «τα φάγατε», «θα πληρώσετε τώρα» και κρίθηκε ότι δεν έπρεπε να συνεχιστεί η παραμονή τους στην πτέρυγα όπου κρατούνται μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς». Ηδη για λόγους ασφαλείας έχουν μεταφερθεί στην 6η πτέρυγα.

Στη διάρκεια της 6ήμερης κράτησής του ο Α. Τσοχατζόπουλος δέχθηκε επανειλημμένα τους συνηγόρους του. Επισκέψεις δέχθηκε από τη σύζυγό του δύο φορές, η οποία του έφερε τις φόρμες που ζήτησε. Αν και αρχικά δεν είχε φάει, στη συνέχεια πήρε κανονικά το φαγητό των φυλακών που συμπληρώνει και από την καντίνα. Παρακολουθεί συνέχεια τις τηλεοπτικές εκπομπές και τα δημοσιεύματα που τον αφορούν.

Οι πληροφορίες που έχουν δει το φως γύρω από το πρόσωπό του και τις επισκέψεις των συγγενών του (ο γιος του τον είδε εκτάκτως, εκτός του προγραμματισμένου επισκεπτηρίου) τον έχουν ενοχλήσει και οι αρμόδιοι προσπαθούν να μη γίνεται γνωστό τίποτε από όσα συμβαίνουν στη φυλακή, αν και «βομβαρδίζονται» από τους δημοσιογράφους με ερωτήσεις για το ποιους συναναστρέφεται, για το αν μιλά με τον χουντικό Ν. Ντερτιλή, που είναι έγκλειστος στο ακριβώς απέναντι κελί και αποφεύγει τελευταία τον προαυλισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τ. υπουργός είχε φέρει και κάποια φάρμακα μαζί του, ενώ είχε ζητήσει και γραφική ύλη, πιθανότατα για να κρατήσει σημειώσεις για τη δικογραφία του. Εκτός και αν σχεδιάζει να γράψει κάποιο βιβλίο ή να κρατήσει ημερολόγιο για τις δύσκολες στιγμές που βιώνει κάθε βράδυ που κατεβαίνει βαριά η μπάρα...

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos