Στην τελική ευθεία για τις εκλογές

30 Απριλίου 2012 17:51

Ανεβαίνουν οι τόνοι, καθώς οι αρχηγοί των κομμάτων προσπαθούν να συσπειρώσουν του ψηφοφόρους τους.

Σε «κούρσα» επιδίδονται οι αρχηγοί των κομμάτων μία εβδομάδα πριν τις εκλογές, καθώς ανεβάζουν τους τόνους, επιχειρώντας να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους.

Χθες βράδυ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πραγματοποίησε ανοικτή συγκέντρωση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και ο πρόεδρος της ΝΔ στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου για ακόμα μία φορά οι δύο πολιτικοί αρχηγοί αντάλλαξαν αιχμές και αλληλοκατηγορίες.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά για αλαζονεία, χαρακτηρίζοντας «ντεμοντέ» τη διεκδίκηση της αυτοδυναμίας, ενώ επιτέθηκε και στον κ. Τσίπρα λέγοντας: «Θέλει και ο κ. Τσίπρας να γίνει πρωθυπουργός τώρα» και κατηγορώντας τον για ψεύδος όταν λέει ότι μπορεί να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής ακόμη και χωρίς τη δεδηλωμένη.

Η Ελλάδα θα τα καταφέρει τόνισε από το Ηράκλειο και το Κλειστό Γυμναστήριο του Λίντο, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και ζήτησε ισχυρή εντολή, για να σταθεροποιήσει τη χώρα και να ενώσει το λαό.

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «μας χωρίζει χάσμα με τον λάτρη της ΕΕ ΣΥΡΙΖΑ». «Το όνειρο μιας αριστερής κυβέρνησης μπορεί να γίνει πραγματικότητα και εφιάλτης για τη γερασμένη Ελλάδα», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε στο Ζάππειο, ενώ επιτέθηκε στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για «ιερή συμμαχία» που έφτασε στο σημείο «να κατηγορούν το ΣΥΡΙΖΑ ότι θα συνεργαστεί με κόμματα που τους χωρίζει χάσμα προεκλογικό και ιδεολογικό» .

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, πρόεδρος του ΛΑΟΣ, έδωσε συνέντευξη τύπου στην Πάτρα, στην οποία κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς να προσέλθουν στην τηλεοπτική αντιπαράθεση και επιτέθηκε εναντίον του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

H Δημοκρατική Αριστερά δεν θα δώσει αριστερό άλλοθι σε συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ούτε θα συμμετάσχει σε τυχοδιωκτικά παιγνίδια που θα θέσουν σε κίνδυνο το μέλλον της χώρας, ακόμα και αν τα βαφτίζουν κυβέρνηση της Αριστεράς, τόνισε ο Φώτης Κουβέλης.

Μπορούμε να δώσουμε λύσεις, γιατί δεν είμαστε σημαία ευκαιρίας, αλλά θετική επιλογή, υποστήριξε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Περιοδεία στα Δωδεκάνησα πραγματοποίησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ο οποίος μιλώντας στο ΣΚΑΪ εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου κατηγορώντας τους για ταυτόσημη πολιτική.

Την πεποίθηση ότι η Κοινωνική Συμφωνία θα κάνει τη μεγάλη ανατροπή στις εκλογές και θα βάλει, με την είσοδό της στη Βουλή, ένα «ισχυρό ανάχωμα στον κατήφορο που οδηγεί η πολιτική του Μνημονίου, εξέφρασε η πρόεδρος του κόμματος, Λούκα Κατσέλη, μιλώντας την Κυριακή στον κινηματογράφο Σπόρτιγκ της Νέας Σμύρνης.

Προεκλογική συγκέντρωση στην Γλυφάδα, πραγματοποίησε και η «Δράση» του Στέφανου Μάνου όπου παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι της Β' Αθηνών και Υπολοίπου Αττικής.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos