Συνάντηση του Παναγιώτη Ρήγα με το Προεδρείο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού

11 Ιουλίου 2012 02:15

Παρόντος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προεδρείου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού με την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του ΠΑΣΟΚ.

Στην συνάντηση συμμετείχε ο βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας με την ιδιότητα του αναπληρωτή γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και ως υπεύθυνος του τομέα για το Υπ. Εσωτερικών .

Τα μέλη του Προεδρείου της ένωσης, βουλευτές Ελληνικής καταγωγής από τα κοινοβούλια της Αυστραλίας, Καναδά, ΗΠΑ και Ευρώπης, εξέφρασαν την βούληση τους να βοηθήσουν με ουσιαστικό τρόπο την Ελλάδα στην προσπάθεια της να ξεπεράσει την κρίση. Προκειμένου να είναι αποτελεσματικοί στις παρεμβάσεις τους ζήτησαν να υπάρχει διαρκής επικοινωνία με το Ελληνικό κοινοβούλιο και τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κόμματων.

Ως μείζονα προτεραιότητα, οι ομογενείς βουλευτές έθεσαν το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού και ζήτησαν από το ΠΑΣΟΚ να αναλάβει – σε συνεννόηση μαζί τους – σχετική πρωτοβουλία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξήρε την μέχρι σήμερα συμβολή των Ελληνικής καταγωγής βουλευτών στην εθνική προσπάθεια για την προώθηση των Ελληνικών θέσεων στα κοινοβούλια, τις κυβερνήσεις και την κοινή γνώμη των χωρών τους. Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει πιο συστηματική συνεργασία μαζί τους, έτσι ώστε οι παρεμβάσεις τους να έχουν άμεσα θετικά αποτελέσματα για την χώρα μας.

Τέλος αποδέχτηκε την πρόταση του προεδρείου για ταχεία εξέταση του θέματος της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού. Για το θέμα αυτό ο βουλευτής Παναγιώτης Ρήγας θα συντονίσει την ομάδα εργασίας του ΠΑΣΟΚ για την επεξεργασία και κατάθεση σχετικής πρότασης

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos