O Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στη Σύνοδο του Συμβουλίου Απασχόλησης (EPSCO) στη Λευκωσία

12 Ιουλίου 2012 19:09

Την Πέμπτη και Παρασκευή 12 και 13 Ιουλίου 2012, πραγματοποιείται στη Λευκωσία το Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης της Ε.Ε. (EPSCO), στο οποίο συμμετέχει ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Ιωάννης Βρούτσης, εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

Στη συνεδρίαση της Πέμπτης, θα εξεταστεί «Ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων, ΜΚΟ και τοπικών αρχών στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στο πλαίσιο της στρατηγικής Ευρώπη 2020». Ο Υπουργός εργασίας, θα τονίσει την ανάγκη αποτελεσματικής συμμετοχής των κοινωνικών εταίρων στην υλοποίηση της στρατηγικής «Ευρώπη 2020», τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Επίσης, θα αναφερθεί στην εντατικοποίηση των προσπαθειών στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, με στόχο τη στήριξη των κοινωνικών ομάδων που επηρεάζονται περισσότερο από την κρίση.

Επιπλέον, θα αναφερθεί στις οξύτατες επιπτώσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας από την τρέχουσα οικονομική ύφεση, υπογραμμίζοντας τη δραματική μείωση του ποσοστού απασχόλησης, ειδικότερα στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού -όπως είναι οι νέοι και οι γυναίκες- που αντιμετωπίζουν το φάσμα της μακροχρόνιας ανεργίας. Παράλληλα, θα αναφερθεί στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα προκειμένου να δημιουργήσει ένα ανάχωμα στις καταστροφικές συνέπειες της οικονομικής ύφεσης, με δέσμη βραχυπρόθεσμων μέτρων.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos