Αναζητείται θαύμα για να πιάσουμε τους στόχους της ανάπτυξης

04 Δεκεμβρίου 2017 14:01

Κάθε θαύμα κρατάει τρεις ημέρες» λέει ο πάνσοφος λαός. Έτσι, μετά από το... θαύμα της τεχνικής συμφωνίας το Σάββατο, η κυβέρνηση προσγειώθηκε στη σκληρή πραγματικότητα των αριθμών, που δείχνουν να ανατρέπουν τους υπολογισμούς για αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,6% το 2017.

Με βάση τις ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ, το τρίτο τρίμηνο πήγε καλά αλλά όχι τόσο καλά που να κάνει τη διαφορά, επιβεβαιώνοντας όσους είχαν επισημάνει ότι οι εισπράξεις του Τουρισμού είναι αυξημένες, αλλά όχι τόσο αυξημένες σε σχέση με πέρσι, που να οδηγούν σε αύξηση του ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο κατά 2% ή 3%, όπως περίμεναν κάποιοι.

Τα έως τώρα αποτελέσματα δείχνουν ότι το τρίμηνο του Τουρισμού- οι καλοκαιρινοί μήνες δηλαδή- έκλεισε με αύξηση μόλις 1,3% κι αν δεν υπάρξει αναθεώρηση όπως συνέβη με το δεύτερο τρίμηνο (από 0,8% πρώτη εκτίμηση, έφτασε στο 1,6%), τότε αναζητείται ένα θαύμα για να πιάσουμε τον ετήσιο στόχο ανάπτυξης.

Επί της ουσίας, με τα έως τώρα δεδομένα, η αύξηση του ΑΕΠ στο 9μηνο είναι της τάξης του 1,1% κι αυτό σημαίνει πρακτικά ότι για να πιάσουμε τον ετήσιο στόχο του 1,6%, το τέταρτο τρίμηνο θα πρέπει να «τρέξει» με ρυθμούς 3,1%!!! Φυσικά τέτοιες επιδόσεις σημειώθηκαν μόνο προ κρίσης και συγκεκριμένα το 2006, όταν οι ρυθμοί ανάπτυξης στο τελευταίο τρίμηνο εκείνης της χρονιάς ήταν 6,7%. Από εκεί και πέρα το χάος...

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos