Συνάντηση Σαμαρά - Μπαρόζο στην Αθήνα

24 Ιουλίου 2012 16:04

Την πρώτη συνάντηση με θεσμικό Ευρωπαίο αξιωματούχο θα έχει ο νέος Ελληνας πρωθυπουργός πριν ξεκινήσει σειρά ταξιδιών στο εξωτερικό στο τέλος του Αυγούστου

 Ο Αντώνης Σαμαράς θα υποδεχθεί την Πέμπτη στις 17.30 στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μετά απο συνεννόηση κατα την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το πρωί της Τρίτης.

Η μετακίνηση του χρόνου άφιξης του κ.Μπαρόζο έγινε λόγω της αυριανής τελευταίας συνεδρίασης του Κολλεγίου των Επιτρόπων, στις Βρυξέλλες.

Στόχος της επίσκεψης θα είναι η εξέταση της οικονομικής κατάστασης στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, σημείωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν, ο οποίος τόνισε ότι την τελευταία φορά που επισκέφθηκε την Ελλάδα ο κ. Μπαρόζο ήταν τον Ιούνιο του 2009.

Η συνάντηση αυτή αποτελεί τμήμα των τακτικών επαφών που έχει ο κ. Μπαρόζο με τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, διευκρινίστηκε απο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ενόψει της συνάντησης, σήμερα το απόγευμα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους υπουργούς Οικονομικών Ι. Στουρνάρα, Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, αναπληρωτή Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα, τους υφυπουργούς Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη και Ανάπτυξης Ν. Μιταράκη, καθώς και τον οικονομικό του σύμβουλο Ι. Μουρμούρα.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού για τις επόμενες ημέρες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, ανακοίνωσε:

•Αύριο το πρωί θα συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού για θέματα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

•Πέμπτη, στις 2 το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

•Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα έχει σειρά συναντήσεων με τους υπουργούς Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, Εργασίας Γιάννη Βρούτση και Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο ενόψει της συνάντησής του με τους εκπροσώπους της τρόικας, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Ιουλίου στις 11 το πρωί.

Η ορισθείσα για την Πέμπτη 26 Ιουλίου σύγκληση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, δεν θα πραγματοποιηθεί και η σύγκληση του οργάνου θα επαναπροσδιορισθεί.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos