Μόνο με διεθνείς συμβάσεις όπως της Λωζάνης, μπορούμε να ζήσουμε ειρηνικά στα Βαλκάνια

09 Δεκεμβρίου 2017 14:52

Ξεκάθαρη απάντηση - μήνυμα στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην πρόκληση του Τούρκου Προέδρου για αναθεώρηση της Σύμβασης της Λωζάνης

Μόνο μέσα από τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και τον σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμβάσεις όπως της Λωζάνης, μπορούμε να ζήσουμε ειρηνικά στην περιοχή των Βαλκανίων, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Βελιγράδι μετά την ολοκλήρωση της 2ης τετραμερούς συνόδου Ελλάδας – Βουλγαρίας - Σερβίας - Ρουμανίας, απαντώντας στην πρόκληση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για αναθεώρηση της Σύμβασης της Λωζάνης.

Παρά το νωχελικό ύφος και τις συνεχείς διαβεβαιώσεις του ότι οι κακές σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας είναι κομμάτι του παρελθόντος, ο πρόεδρος της Τουρκίας επέλεξε να αναφερθεί ξανά στην Συνθήκη της Λωζάνης και στην ανάγκη επικαιροποίησής της, αλλά και στην υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών.

www.protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos