Επισπεύδεται η ψήφιση των μέτρων

01 Σεπτεμβρίου 2012 13:20

Στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος

το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου

Εντός του δεύτερου δεκαπενθημέρου του Σεπτεμβρίου προτίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση να φέρει προς ψήφιση, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το νέο πακέτο μέτρων, ύψους 11,6 δισ. ευρώ. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επιθυμεί η Αθήνα να έχει δώσει τα δείγματα γραφής που ζητούν οι εταίροι πριν από το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, αλλά και ο ίδιος να έχει μεγαλύτερα περιθώρια διαπραγμάτευσης στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. που ακολουθεί στα μέσα του ίδιου μήνα.

Τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια εντός των οποίων καλείται να κινηθεί η κυβέρνηση περιέγραψε ο κ. Σαμαράς και κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, καλώντας τα μέλη του να επιταχύνουν τους ρυθμούς υλοποίησης του κυβερνητικού έργου.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι τα επερχόμενα μέτρα εμπεριέχουν «δύσκολες, δυσάρεστες και επώδυνες, αλλά αναγκαίες αποφάσεις», αλλά διαβεβαίωσε πως σε δύο χρόνια η εικόνα της Ελλάδος θα είναι εντελώς διαφορετική. Επίσης, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε πως δεν πρόκειται να υπάρξουν άλλα μέτρα, ενώ το πακέτο των 11,6 δισ. θα συνοδευτεί από πολιτικές ανάκαμψης.
www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos