Τα τρία μέτωπα του κ. Σαμαρά

03 Σεπτεμβρίου 2012 01:02

Τα μέτρα ύψους 11,6 δισ. ευρώ και η διαπραγμάτευση με την τρόικα

Αποφασιστικότητα παρά τις ενστάσεις και τις αντιδράσεις

Το αίτημα της επιμήκυνσης και η μάχη της Συνόδου Κορυφής

Με το πακέτο των μέτρων υπό μάλης, ο κ. Γιάννης Στουρνάρας θα επισκεφθεί το Βερολίνο μεθαύριο. Το περιεχόμενό του έχει «κλειδώσει»: συντάξεις και οικογενειακοί προϋπολογισμοί θα «καλύψουν» τα 7,3 δισ. ευρώ του συνολικού ποσού των 11,6 δισ. Το πακέτο θα περάσει με διαδικασία κατεπείγοντος, με το αίτημα για επιμήκυνση να παραμένει «ζωντανό». Ωστόσο, υπάρχουν φόβοι ότι η τρόικα θα απορρίψει μέτρα 2 δισ.

Αποφασισμένος να επιμείνει στον βασικό κορμό των μέτρων των 11,6 δισ. ευρώ, παρά τις ενστάσεις των κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη, φέρεται ο κ. Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει να απομονώσει πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ, επιτιθέμενος στο «λόμπι της δραχμής», ενώ προβληματίζεται για τις εντός και εκτός Βουλής αντιδράσεις κατά τη διαδικασία ψήφισης των μέτρων.

Τη δέσμευση των εταίρων για εξέταση του αιτήματος επιμήκυνσης, θα διεκδικήσει η Ελλάδα στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τον Οκτώβριο, αν έχει «περάσει» εν τω μεταξύ την αξιολόγηση της τρόικας. Ακόμα, ετοιμάζεται για τη «μεγάλη μάχη» της έκτακτης Συνόδου Κορυφής του Νοεμβρίου, όπου θα προσπαθήσει να περιορίσει τις απώλειες κονδυλίων στο νέο ΕΣΠΑ.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos