Βενιζέλος: Να εφαρμοστεί ο νόμος για τα πανεπιστήμια

05 Σεπτεμβρίου 2012 17:28

Συνάντηση μίας ώρας με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και τον υφυπουργό Θόδωρο

Παπαθεοδώρου, είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να ενημερωθεί από την πολιτική ηγεσία του υποτυργείου, για τις προετοιμασίες που έχουν γίνει ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, που έγινε σε ιδιαίτερα θερμό και συναινετικό κλίμα, ήταν επίσης η εφαρμογή του νέου νόμου για τα πανεπιστήμια, καθώς και η προώθηση των σχεδιαζόμενων αλλαγών στα γενικά και τεχνικά λύκεια.

Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - Κ.ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ 05/09

Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της συνάντησης, ο Ευ. Βενιζέλος τόνισε ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο νέος νόμος στα πανεπιστήμια και υπογράμμισε την ανάγκη για συναίνεση και αποφασιστικότητα για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ο δε υπουργός Παιδείας έδωσε έμφαση στις σχεδιαζόμενες αλλαγές στα σχολεία, στην ανάγκη συναίνεσης για την επίτευξή τους και παράλληλα εξήρε τον ρόλο των εκπαιδευτικών που, όπως είπε, εργάζονται με αυταπάρνηση σε δύσκολο περιβάλλον.

Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «θέλουμε να προχωρήσουν όλες οι αλλαγές που θα μας επιτρέψουν να γίνουμε μια χώρα που πιστεύει στους νέους, τις δυνατότητές τους και το διανοητικό κεφάλαιο που έχει και αυτό ξεκινάει από το νηπιαγωγείο και το κρίσιμο σημείο είναι το λύκειο και γι' αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία να προχωρήσουν οι νομοθετικές αλλαγές και για το νέο λύκειο και την πρόσβαση στην τριτοβάθμια και την τεχνολογική εκπαίδευση».

Ο Ευ. Βενιζέλος ανέφερε ότι με τις ερωτήσεις που υποβλήθηκαν κατά τη συνάντηση, «ενθαρρύναμε την ηγεσία του υπουργείου ώστε να προχωρήσουν τα θέματα αυτά».

Αναφορικά με το πνεύμα της επίσκεψής του, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι στην έναρξη της σχολικής χρονιάς «θέλαμε να βεβαιωθούμε ότι έχουν γίνει όλες οι προετοιμασίες, ότι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές είναι στη θέση τους ότι τα σχολεία είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές και ότι τα βιβλία τούς περιμένουν» και πρόσθεσε ότι εξετάστηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στην υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου από τους δήμους.

Όσον αφορά στα πανεπιστήμια, σημείωσε ότι πρέπει να έχουν μια φυσιολογική καλή χρονιά, «παρά τα προβλήματα που αναμφίβολα υπάρχουν λόγω της δημοσιονομικής δυσκολίας» και παράλληλα υπογράμμισε ότι πρέπει να στηριχτεί το ελληνικό, δημόσιο και διεθνώς ανταγωνιστικό και αξιόπιστο πανεπιστήμιο, η ποιότητα του οποίου, όπως είπε, κρίνεται όταν οι πτυχιούχοι του πηγαίνουν στο εξωτερικό και νιώθουν ότι είναι ικανοί με ανταγωνιστικό τρόπο να παρακολουθήσουν μεταπτυχιακές σπουδές και να διακριθούν.

«Αλλά πρέπει ο νέος νόμος να εφαρμοστεί ως θεσμική εγγύηση της αξιοκρατίας, της αξιοπιστίας και της διεθνούς ανταγωνιστικότητας του ελληνικού πανεπιστημίου και νομίζω θα προχωρήσουμε με συναίνεση αλλά και αποφασιστικότητα προς την κατεύθυνση αυτήν», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Τον κ. Βενιζέλο συνόδευαν ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο εισηγητής της ΚΟ του Κινήματος για θέματα Παιδείας και Πολιτισμού Μάρκος Μπόλαρης.

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος χαρακτήρισε την προετοιμασία που κάνει το υπουργείο για να ξεκινήσει και να εξελιχθεί καλά η σχολική χρονιά ως «μάχη του αυτονόητου», τόνισε ότι τα βιβλία θα είναι στη θέση τους με την έναρξη του σχολικού έτους και επισήμανε ότι «προσπαθούμε, όσο το δυνατό περισσότερο, να ανταποκριθούμε στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών με τα λιγότερο δυνατά κενά».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos