Σκληρή γραμμή από την τρόικα

18 Σεπτεμβρίου 2012 12:23

Επιμένει σε βέβαιης απόδοσης μέτρα, απορρίπτει τα ισοδύναμα

που πρότειναν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Η τρόικα επιμένει σε μεγάλης και βέβαιης αποτελεσματικότητας μέτρα, απορρίπτοντας τα ισοδύναμα που έχουν προτείνει τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, καθώς και λιγότερα αξιόπιστα μέτρα που αφορούν περικοπές λειτουργικών δαπανών, τα οποία έχουν εισηγηθεί τα υπουργεία. Η τρόικα και το οικονομικό επιτελείο έχουν συμφωνήσει μέχρι στιγμής σε μέτρα ύψους 7,5 δισ. ευρώ. Οι εκπρόσωποι των δανειστών επιμένουν στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης -με την οποία διαφωνεί η ΔΗΜΑΡ-, όπως επίσης στην κατάργηση των δώρων και επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων. Ανοικτή παραμένει επίσης η κατάργηση του αφορολογήτου, τουλάχιστον για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Επιπλέον ζητείται ένα μέτρο ισχυρού συμβολισμού, όπως η θέσπιση εισοδηματικού κριτηρίου για τα δωρεάν συγγράμματα. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τόνισε στους εκπροσώπους των κομμάτων, με τους οποίους συναντήθηκε μετά τις νέες επαφές με την τρόικα που είχε χθες, ότι είναι αναγκαίο να συμφωνηθεί το πακέτο έως την Κυριακή ούτως ώστε να ψηφιστούν τα μέτρα πριν από το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos