«Πράσινο φως» Σαμαρά για τα μέτρα

26 Σεπτεμβρίου 2012 18:24

Απομένει η συμφωνία των κ. Βενιζέλου και Κουβέλη, καθώς και της τρόικας

Η κυβέρνηση «κλείδωσε» χθες το πακέτο των 13,6 δισ. ευρώ (11,6 δισ. από περικοπές και 2 δισ. με φορολογικά μέτρα) σε πολύωρη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Ωστόσο, η διαδικασία οριστικοποίησης των μέτρων είναι ακόμη μακρά, καθώς θα πρέπει να εγκριθούν και από τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς, σε σύσκεψη την Πέμπτη, αλλά και από την τρόικα. O κ. Στουρνάρας θα ενημερώσει σήμερα τους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη.

Στο πακέτο, που έλαβε χθες το «πράσινο φως» από τον πρωθυπουργό, περιέχονται όλα τα επώδυνα δημοσιονομικά μέτρα εκτός των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, δηλαδή μειώσεις μισθών και συντάξεων, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κ.ά.

Από τα φορολογικά μέτρα αποσύρθηκε η πρόταση για κλιμακούμενο έκτακτο φόρο, αλλά περιλαμβάνεται η κατάργηση του αφορολογήτου ορίου στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Εν τω μεταξύ, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ είπε ότι θα απαιτηθούν επιπλέον μέτρα, καθώς και επιπλέον χρηματοδότηση για την Ελλάδα και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα αναδιάρθρωση του χρέους, ώστε να καταστεί βιώσιμο.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos