Ετήσια εξοικονόμηση ποσού ύψους 522.520 ευρώ από λειτουργικές δαπάνες του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ)

19 Νοεμβρίου 2012 18:05

Ετήσια εξοικονόμηση ποσού ύψους 522.520 ευρώ από λειτουργικές δαπάνες του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), ο οποίος βρίσκεται

σε καθεστώς εκκαθάρισης, επετεύχθη από τη νέα Προσωρινή Ενιαία Διοικούσα Επιτροπή (ΠΕΔΕ), με εντολή του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της εξοικονόμησης λειτουργικών πόρων (κατάργηση θέσεων συμβούλων, μεταστέγαση υπηρεσιών σε ένα κτίριο κτλ) που έχει θέσει εξ αρχής η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, αποφασίστηκε η άμεση μείωση των οικονομικών υποχρεώσεων του καταργηθέντος φορέα Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας εγκρίνοντας την καταγγελία των μισθωτηρίων συμβάσεων σαράντα (40) γραφείων του ΟΕΚ ανά την επικράτεια, όπου στεγάζονταν οι περιφερειακές υπηρεσίες και προχωρώντας στη μεταστέγαση του προσωπικού και των αρχείων σε ιδιόκτητα κτίρια με ετήσιο όφελος 353.652 ευρώ.

Επίσης, ολοκληρώθηκε η παράδοση-παραλαβή του εξαώροφου κτιρίου, ετησίου μισθώματος 113.898 ευρώ, στο οποίο στεγαζόταν η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΟΕΚ που ήδη έχει μεταστεγασθεί στο ιδιόκτητο κτίριο επί της οδού Πατησίων 37. Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η μεταστέγαση, σε ιδιόκτητο κτίριο, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης του ΟΕΚ όπου καταβάλλονταν ετήσιο μίσθωμα 35.172 ευρώ.

Τέλος, με εντολή του υπουργού εστάλη, σήμερα, επιστολή προς όλους τους διοικητές των εποπτευόμενων φορέων του υπουργείου Εργασίας, στους οποίους ζητούνται, με χρονικό περιθώριο την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, όλα τα στοιχεία των μισθωμένων κτιρίων και μισθωμάτων τους ώστε να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα μετεγκατάστασης, συγκατοίκησης και αξιοποίησης των ιδιόκτητων κτιρίων. Βασική επιδίωξη είναι η εξοικονόμηση πόρων από την ορθολογική κατανομή και χρήση των κτιριακών εγκαταστάσεων του υπουργείου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos