Τρόικα: Συνεχίζει τις πιέσεις για απολύσεις στο Δημόσιο

26 Φεβρουαρίου 2013 17:40

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, κατά την οποία

εξετάστηκε το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της κινητικότητας των υπαλλήλων του Δημοσίου.Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα συνεχίζει τις πιέσεις για απολύσεις στο Δημόσιο ενώ η κυβέρνηση δεν έχει τέτοια πρόθεση.

Του Σωτήρη Νίκα

Για το λόγο αυτό, στη σημερινή σύσκεψη εξετάστηκε κατά πόσο η Ελλάδα βρίσκεται εντός των χρονοδιαγραμμάτων αναφορικά με το πρόγραμμα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων και της ολοκλήρωσης των νέων οργανογραμμάτων των υπουργείων από τα οποία θα προκύψει το πλεονάζον προσωπικό που θα πρέπει να μετακινηθεί σε άλλες θέσεις του Δημοσίου.

Την Τετάρτη, αναμένεται να γίνουν συσκέψεις μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας και των στελεχών του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ τη Δευτέρα θα υπάρξει και συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας με τον κ. Μανιτάκη. Στην κυβέρνηση, εργάζονται πάνω στο πρόγραμμα για την τοποθέτηση σε διαθεσιμότητα 25.000 υπαλλήλων του Δημοσίου φέτος, και δεν εξετάζουν το θέμα των απολύσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 13 Μαρτίου θα ολοκληρωθεί η μετακίνηση των 1.981 υπαλλήλων, ενώ άλλοι 891, με πειθαρχικά παραπτώματα, θα τεθούν σε αργία. Σε ό,τι αφορά τα νέα οργανογράμματα των 12 υπουργείων, την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιαστούν από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης στον πρωθυπουργό, ενώ η αξιολόγηση των δομών επεκτείνεται πιλοτικά και σε άλλους οργανισμούς, όπως ο ΕΟΦ και η αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos