Τσίπρας σε Τουρκία: Δεν παζαρεύουμε ούτε σπιθαμή γης

17 Απριλίου 2018 13:43

Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν αλλά δεν φοβάται και κανέναν είπε ο πρωθυπουργός από το Καστελόριζο - «Η επιθετικότητα και η προκλητικότητα δεν αποτελούν ένδειξη ισχύος»


Μήνυμα στην Τουρκία ότι η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν αλλά δεν φοβάται και κανέναν, ότι η Ελλάδα μπορεί να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιωμάτά της από άκρη σε άκρη και τα σύνορα της τα οποία είναι δεδομένα έστειλε από το Καστελόριζο ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν διαπραγματευόμασε, δεν εκχωρούμε, δεν παζαρεύουμε ούτε σπιθαμή γης» είπε χαρακτηριστικά. «Τούτος ο τόπος είναι τόπος που όσοι τον κατοίκησαν ανά τους αιώνες ξέρουν να τον υπερασπιστούν» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη τουρκική προκλητικότητα είπε ότι «οι γείτονες μας δεν μας συμπεριφέρονται πάντοτε όπως αρμόζει στους καλούς γείτονες. Το γνωρίζετε εσείς εδώ έχετε περάσει περιόδους ανησυχίας και περιόδους συνεργασίας. Ορισμένες φορές είναι οι πολιτικές ηγεσίες που δεν ακολουθούν τις συνήθειες των ανθρώπων. Πολλές φορές βρισκόμαστε σε ταραγμένες περιόδους μπροστά σε αδικαιολογητες συμπεριφορές προκλητικής και επιθετικής στάσης των γειτόνων μας. Τούτε τις ημέρες βιώνουμε μια περίοδο αστάθειας που δεν συνάδει με τις σχέσεις καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου».

Όπως είπε από το Καστελόριζο ήθελε να στείλει «από τη μια μήνυμα συνεργασίας, συνεννόησης και ειρηνικής συνύπαρξης αλλά και αποφασιστικότητας».

Συνεχίζοντας τις αναφορές του στο θέμα αυτό είπε ότι «θέλουμε να συμβάλουμε στην ανάπτυξη και τη σταθερότητα όλης της περιοχής. Παραμένουμε πυλώνας σταθερότητας σε μια αποσταθεροποιημένη περιοχή. Δεν φοβόμαστε κανέναν γιατί έχουμε πλέρια εμπιστοσύνη στους άνδρες των ενόπλων δυνάμεων που φυλάνε Θερμοπύλες. Η Ελλάδα διαθέτει αναμφισβήτητη ισχύ στο διεθνές πεδίο γιατί είναι μια δύναμη που επιδεικνύει νηφαλιότητα και όποτε χρειάζεται αποφασιστικότητα».

«Η επιθετικότητα και η προκλητικότητα δεν αποτελούν ένδειξη ισχύος» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και χαρακτήρισε ένδειξη καλής θέλησης ότι «ο Τούρκος πρωθυπουργός πήρε να συλληπηθεί για μια άτυχη στιγμή για τις Ένοπλες Δυνάμεις».

Μιλώντας για την απώλεια του Σμηναγού Μπαλταδώρου την περασμένη Πεμπτη όταν το Mirage-2005 στο οποίο επέβαινε συνετρίβη ανοιχτά της Σκύρου ο πρωθυπουργός είπε ότι «είχαμε την ατυχία να χάσουμε έναν από τους καλύτερους πιλότους τον Σμηναγό Μπαλταδώρο». «Ήταν μια κίνηση καλής θέλησης, όχι τα προκλητικά διαγγέλματα» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

«Το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι μήνυμα συνεργασίας και αποφασιστικότητας και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι» κατέληξε τις αναφορές του στα εθνικά θέματα ο πρωθυπουργός.

www.protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos