×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Η πρώτη λίστα οργανισμών προς κατάργηση

09 Μαϊος 2013 10:55

Θα δημοσιοποιηθεί αμέσως μετά την επιστροφή Σαμαρά από την Κίνα.

Σε μπαράζ θετικών ειδήσεων που, αν και δεν είναι ικανές να αλλάξουν άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών, θα συμβάλουν στην οικοδόμηση ενός κλίματος αισιοδοξίας και αναστροφής της υφεσιακής πορείας που καταγράφει η οικονομία τα τελευταία χρόνια, ποντάρει η ελληνική κυβέρνηση. Η κυβέρνηση, άλλωστε, έχει μία σειρά από ανοικτά μέτωπα (Δημόσιο, απολύσεις υπαλλήλων από ΝΠΙΔ, εντάσεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, νέες μειώσεις αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα) και, συνεπώς, έχει απόλυτη ανάγκη για θετικές ειδήσεις, όχι μόνον για να σηματοδοτήσει τις πρώτες επιτυχίες του επώδυνου ελληνικού προγράμματος, αλλά και για να δημιουργήσει ένα θετικό περιβάλλον εντός του οποίου θα αμβλυνθούν, εκτιμάται, οι εντάσεις.

Είναι ενδεικτικό ότι στον απόηχο της έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κυβερνητικά στελέχη είδαν χθες με ικανοποίηση την αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, που έφθασαν στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας 3ετίας, ενώ ανεδείκνυαν ως ψήφο εμπιστοσύνης για την ελληνική οικονομία τη σύσταση από διεθνή οίκο προς τους πελάτες του να αγοράσουν ελληνικό χρέος.

Το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο επενδύει πολλά στο επικείμενο ταξίδι του κ. Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα για την εμπέδωση της εικόνας επιστροφής των επενδυτών στην Ελλάδα, αρνείται να σχολιάσει τις πληροφορίες για εκταμίευση διπλής δόσης προς την Ελλάδα από το Eurogroup της Δευτέρας, θεωρείται ωστόσο δεδομένο ότι μία τέτοια εξέλιξη θα προσέθετε όπλα στη φαρέτρα της ελληνικής πλευράς.

Συνεχείς συσκέψεις

Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος αναχωρεί την επόμενη Τετάρτη για το Πεκίνο, έχει συνεχείς συσκέψεις στο Μαξίμου όχι μόνο για την καλύτερη προετοιμασία του ταξιδιού, αλλά και για την προώθηση σειράς εκκρεμοτήτων, με πρώτη την προώθηση των απαιτούμενων ρυθμίσεων που θα οδηγήσουν στην απομάκρυνση τουλάχιστον 2.000 υπαλλήλων άμεσα και άλλων τόσων μέχρι το τέλος του 2013.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στο ήδη κατατεθειμένο προς διαβούλευση σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα περιληφθεί η πρώτη λίστα των προς κατάργηση/συγχώνευση φορέων, το προσωπικό των οποίων και θα απολυθεί.

Συνεργάτες του κ. Αντ. Μανιτάκη διαψεύδουν τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, στο κυβερνητικό παρασκήνιο καταγράφονται ενστάσεις από υπουργούς που είδαν νομικά πρόσωπα αρμοδιότητάς τους να περιλαμβάνονται στους προς κατάργηση οργανισμούς, ενώ και στενοί συνεργάτες του κ. Αντ. Σαμαρά σημείωναν, χθες, στην «Κ» πως η δημοσιοποίηση της σχετικής λίστας δεν θα γίνει άμεσα.

Το πλέον πιθανό είναι το βάρος των ανακοινώσεων να «σηκώσουν» για άλλη μία φορά, κεντρικά, ο πρωθυπουργός και οι κ. Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης, όπως είχε συμβεί και προ μηνός με τη δημοσιοποίηση της σχετικής συμφωνίας με την τρόικα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η δημοσιοποίηση της λίστας των καταργούμενων οργανισμών θα γίνει, σε κάθε περίπτωση, μετά την επιστροφή του κ. Σαμαρά από την Κίνα και τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών στις 22 Μαΐου, αλλά και την επιστροφή του κ. Ευ. Βενιζέλου που θα βρίσκεται, επίσης, εκτός Ελλάδος τις προσεχείς ημέρες.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos