×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Α. Σαμαράς: Η αντιπολίτευση διώχνει τους επενδυτές

10 Ιουνίου 2013 10:14

Στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, μίλησε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Σε δριμεία κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ προέβη ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από το προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. «Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Ο κ. Τσίπρας θα έχει αυτοκρατορική απομόνωση», δήλωσε. «Αποκαταστήσαμε την σταθερότητα και την αξιοπιστία της πατρίδας», επεσήμανε μεταξύ άλλων.

«Αποκαταστήσαμε την σταθερότητα και την αξιοπιστία της πατρίδας», επεσήμανε, ενώ για την τρικομματική κυβερνητική συνεργασία τόνισε: «Υπάρχουν ιδεολογικές διαφωνίες, αλλά δεν εμπόδισαν να πετύχουμε. Η Ελλάδα έχει καταφέρει μέσα σε 11 μήνες που κυβερνά να σταθεροποιήσει τη χώρα και να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της. Η χώρα δεν βρίσκεται στο grexit, αλλά στο grecovery».

Για το ΔΝΤ υποστήριξε ότι «τα λάθη τα είχαμε επισημάνει από το πρώτο μνημόνιο, αλλά σήμερα πλέον δεν έχει νόημα να κοιτάζουμε πίσω και προχωράμε μπροστά».

Προέβη σε ευθεία επίθεση στην αντιπολίτευση λέγοντας: «Την πλήρη αντιστροφή στην κατάσταση την ομολογεί καθημερινά ο διεθνής Τύπος. Σήμερα προβάλλουν πρωτοσέλιδα για την αλλαγή της Ελλάδας. Και μερικοί δεν το αντέχουν αυτό. Φτάνει στα όρια υπονόμευσης της χωράς. Γιατί αυτό δεν είναι αντιπολίτευση, να προειδοποιεί τους επενδυτές να μην επενδύσουν στην χώρα. Κάθε φορά αμφισβητούν ή λοιδορούν τις επιτυχίες της τρικομματικής κυβέρνησης, δεν τις αντέχουν και τους χαλάει τη διάθεση. Είναι αντίθετοι σε επενδύσεις και αποκρατικοποιήσεις. Πασχίζουν με κάθε τρόπο να μην έρθουν χρήματα στην Ελλάδα. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Δεν ξέρω αν τον αντιπαθούν αυτόν τον τόπο, αλλά δεν θα τους την κάνουμε τη χάρη και το λέω αυτό από αυτήν την όρθια γαλάζια Μακεδονία». Αυτή η συμπεριφορά δεν είναι μόνο «μικροψυχία», αλλά συνιστά «υπονόμευση» της χώρας, είπε ο πρωθυπουργός.

Επιπλέον, ανέφερε για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι βρίσκεται σε «λαϊκιστικό παραλήρημα» και μίλησε για «γκρίνια» στο εσωτερικό του, καθώς οι συνιστώσες δεν θέλουν να διαλυθούν και χαρακτηρίζονται από αντιφάσεις και διαφωνίες. «Αν θέλουν να διαλύσουν τις συνιστώσες γιατί μιλάνε πιο ακραία από τις πιο ακραίες συνιστώσες τους; Τους αφήνουμε να τσακώνονται», παρατήρησε.

Ο κ. Σαμαράς έστρεψε τα πυρά του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και σχετικά με το φαινόμενο της ανόδου της Χρυσής Αυγής. Επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχλείται από τη θεωρία των δύο άκρων, όμως είπε ότι οι ακραίες συμπεριφορές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τροφοδοτούν το άλλο άκρο, που είναι η Χρυσή Αυγή. Ως παράδειγμα επικαλέστηκε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τη νομιμοποίηση όλων των λαθρομεταναστών, λέγοντας ότι με αυτή «υπηρετεί τους νεοναζί».

Ειδικότερα, σημείωσε: «Όταν θέση τους είναι πως πρέπει να νομιμοποιήσουμε όλους τους λαθρομετανάστες, έτσι δεν προσφέρουν υπηρεσία στους νεοναζί; Όταν υπερασπίζονται όλες τις δραστηριότητες και όλα τα στέκια των κουκουλοφόρων, όταν υπερασπίζονται στα δικαστήρια τους ίδιους τους κουκουλοφόρους, δεν προσφέρει υπηρεσία στους νεοναζί; Όταν αμφισβητούν ή προσπαθούν να αμαυρώσουν κάθε τι που μας κάνει υπερήφανους για την πατρίδα μας, για την ιστορία μας αυτό ποιους εξυπηρετεί; Οταν ψηφίζουν μαζί τους στις περισσότερες περιπτώσεις στη Βουλή και όταν έχουν τον ίδιο υβριστικό τρόπο, δεν συμπίπτουν με τους νεοναζί εκ των πραγμάτων; Ο ΣΥΡΙΖΑ με όποιον διαφωνεί με τις απόψεις του τον κατηγορεί ως φασίστα. Ξέρει σε ποιον προσφέρει τεράστια υπηρεσία; Μια μεγάλη πνευματική προσωπικότητα της χώρας, η Κική Δημουλά, βγήκε και είπε το προφανές και αυτονόητο. Ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους λαθρομετανάστες. Και βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ να την καταγγείλει. Ποιον νομίζει ότι ωφέλησε έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ; Μέχρι που αναγκάστηκε να βγει ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης να καταγγείλει τον μηδενισμό. Γιατί άραγε; Δεν πρέπει να αφήσουμε αυτή τη χώρα των παιδιών μας να συντριβεί στις μυλόπετρες του μίσους και της σύγκρουσης των δύο άκρων, των δύο ακραίων».

«Με τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς έχουμε, ασφαλώς, πολλές διαφορές. Ομως δίνουμε το μήνυμα της ενότητας. Ο κ. Τσίπρας ζητάει το θρόνο της εξουσίας βρίζοντας τον τόπο. Θα έχει από τον ελληνικό λαό αυτοκρατορική απομόνωση. Εμείς οι τρεις, αντίθετα, τραβάμε κουπί, χωρίς κακίες για τον τόπο, με διαφωνίες, ναι, για το καλό του τόπου. Κωπηλασία χρέους θα έλεγε ο ποιητής», συμπλήρωσε.

Για τη σημασία κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής έκανε λόγο ο πρωθυπουργός σημειώνοντας: «Τον τελευταίο χρόνο έχουμε κάνει πολλά. Έχουμε σταματήσει τη ροή της λαθρομετανάστευσης, αλλά θέλουμε να προχωρήσει ο επαναπατρισμός γι' αυτό χρειάζεται μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική. Δεν πυροβολούμε άοπλα γυναικόπαιδα στα σύνορα, ούτε βουλιάζουμε καράβια, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε άοπλη εισβολή».

Σχετικά με την ενέργεια, δήλωσε ότι «υπάρχουν μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου στον υποθαλάσσιο χώρο της ελληνικής ΑΟΖ. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς, γιατί φωτογραφίζει τον εθνικό μας πλούτο, αλλά και για την Ευρώπη γιατί έχει ενεργειακή δίψα». «Όλα θα γίνουν με βάση το δίκαιο της θάλασσας και όχι τοπικούς ανταγωνισμούς», πρόσθεσε.

Για τις σχέσεις Ευρώπης και Κίνας και την καίρια εμπορική θέση της Ελλάδας, υπογράμμισε πως «η Κίνα δεν θέλει βαθιά ύφεση στην Ευρώπη, γιατί θα έπληττε καίρια τις δικές της εξαγωγές. Και η Ευρώπη έχει ανάγκη να εξάγει και έχει ανάγκη να ενισχυθούν οι μεταξύ τους εμπορικές σχέσεις. Αυτό είναι ένα καινούριο κεφάλαιο και χρειάζεται συνολική ευρωπαϊκή πολιτική για να ενισχυθούν και οι εμπορικές σχέσεις Ευρώπης- Αμερικής και Ευρώπης- Ρωσίας. Η Ελλάδα έχει κάθε συμφέρον να στηρίξει τέτοιες επαφές, υπό προϋποθέσεις.

Ειδικά με την Κίνα υπάρχει πρόσθετο ενδιαφέρον. Το εμπόριο με την Κίνα έχει προνομιακό του δρόμο την διαδρομή μέσω του Σουεζ στην Μεσόγειο. Η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει μια πολύ σημαντική εμπορική θέση μέσω των λιμανιών της για την Ευρώπη αρκεί να βελτιωθούν οι υποδομές της. Η Ελλάδα είναι η πύλη των εμπορικών σχέσεων Ευρώπης- Κίνας».

Την ομιλία του κ. Σαμαρά παρακολούθησε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους συγκεντρωμένους και η παρουσία του ερμηνεύεται ως στήριξη προς τον πρωθυπουργό.

Πριν την ομιλία ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος του έθεσε το θέμα της ρύθμισης των χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με την προϋπόθεση ότι ο ίδιος προτίθεται να καταβάλει αμέσως ένα ποσό. Στην είσοδο του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλάς» τον περίμεναν μεταλλωρύχοι που εργάζονται στην επένδυση χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής. Του ζήτησαν να γίνει η επένδυση, να διασφαλιστεί η εργασιακή ειρήνη και να επισκεφθεί τις Σκουριές. Ο πρωθυπουργός τους είπε ότι η επένδυση θα προχωρήσει.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos