Κλειδώνουν ρόλοι και ονόματα

23 Ιουνίου 2013 16:22

Το αργότερο μέχρι την Τρίτη αναμένεται να έχουν ανακοινωθεί οι αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση.

Στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε συνεχή επαφή με στόχο να ολοκληρωθεί άμεσα το νέο επικαιροποιημένο πλαίσιο της συνεργασίας της δικομματικής κυβέρνησης.

Κλειδώνουν ρόλοι και ονόματα

Σήμερα Κυριακή ή το αργότερο μέχρι αύριο θα υπάρξει και συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις.

Η ορκωμοσία των μελών του νέου υπουργικού συμβουλίου, όπως φαίνεται θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη και αμέσως μετά θα συνεδριάσει το νέο σχήμα υπό τον πρωθυπουργό στη Βουλή.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο Αντώνης Σαμαράς θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Με τις διεργασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης με στελέχη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ο πρωθυπουργός δηλώνει σε συνέντευξή του ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρέπει να έχει σημαντικό ρόλο στη νέα κυβέρνηση.

Μιλώντας στο «Βήμα», ο κ. Σαμαράς αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αντιπρόεδρος στη νέα κυβέρνηση να αναλάβει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Απαντώντας, συγκεκριμένα, σε ερώτηση για τον ανασχηματισμό, τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ και ειδικότερα του κ. Βενιζέλου, ο πρωθυπουργός απαντά: «Βεβαίως, σημαντικό ρόλο. Άλλωστε και στην έως σήμερα κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ συμμετείχε πιο διακριτικά από δική του επιλογή. Δεν μπορώ να σας πω περισσότερα, γιατί καλύτερα να περιμένουμε να ολοκληρωθεί η συζήτηση».

Ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται ενοχλημένος από την απόφαση του Φώτη Κουβέλη να αποσύρει τους υπουργούς του, μετά τη διαφωνία για την ΕΡΤ: «Δεν ξέρω γιατί άλλαξε στάση. Δεν θέλω να διατυπώνω δημόσια υποθέσεις. Ξέρω, όμως, ότι είχε βρεθεί συμφωνία την Τετάρτη το βράδυ (...) Αλλά ο κ. Κουβέλης δεν δέχθηκε ούτε αυτό ούτε όλα τα προηγούμενα που είχε δεχθεί την Τετάρτη. Λυπάμαι ειλικρινώς γι' αυτό, αλλά εμείς έπρεπε να προχωρήσουμε (...) Φυσικά με ενόχλησε η στάση του κ. Κουβέλη την Πέμπτη το βράδυ. Αλλά δεν αλλάζω την άποψή μου για το πρόσωπό του».

Ερωτώμενος για τη στάση του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του, ο κ. Σαμαράς σημειώνει: «Και με τον Βενιζέλο διαφωνήσαμε στην υπόθεση της ΕΡΤ. Άλλωστε είχαμε κι άλλες επιμέρους διαφωνίες το τελευταίο διάστημα. Αλλά βρίσκουμε τον τρόπο να συνεννοηθούμε. Και στο θέμα της ΕΡΤ βρήκαμε επίσης τρόπο να συνεννοηθούμε».

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Σαμαράς ασκεί κριτική στις επιδόσεις των υπουργών της ΔΗΜΑΡ. Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι κατέληξε στο κλείσιμο της ΕΡΤ επειδή οι Αντώνης Μανιτάκης και Αντώνης Ρουπακιώτης δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν και να απομακρύνουν τους αναγκαίους υπαλλήλους από το Δημόσιο. Λέει: «Έγινε μια προσπάθεια να βρεθεί μια λύση με συμβασιούχους.

Ο ένας υπουργός την προώθησε και ο άλλος τη ματαίωσε! Και οι δύο ήταν από τη ΔΗΜΑΡ, όπως θυμάστε. Συνεπώς, έκλεισε και αυτή η 'εναλλακτική λύση'. Γνώριζαν οι περισσότεροι και το καταλάβαιναν όλοι ότι δεν υπήρχε δυνατότητα να γίνει τίποτε άλλο, πέρα από το να κλείσει ένας δημόσιος οργανισμός, ώστε να καταργηθούν όλες οι θέσεις του και μετά να ανασυσταθεί από την αρχή. Και απ' όλους τους οργανισμούς που μπορούσαν να κλείσουν, η πιο κραυγαλέα περίπτωση αδιαφάνειας και σπατάλης ήταν η ΕΡΤ

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos