×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Καταδικάζουν τον προπηλακισμό του υπουργού Υγείας απο διαδηλωτές

20 Ιουλίου 2013 09:39

«Δεν τους φοβάμαι», δήλωσε ο Α. Γεωργιάδης σχολιάζοντας την επίθεση που δέχθηκε κατά την επίσκεψή του στο Αττικό Νοσοκομείο. Καταδίκη απο ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. «Εισβολή των ΜΑΤ στο νοσοκομείο» καταγγέλουν οι εργαζόμενοι του Αττικού.

Αντιμέτωπος με διαδηλωτές αλλά και άτομα που φαίνεται ότι δεν σχετίζονται με τον χώρο της Υγείας, βρέθηκε ο υπουργός Υγείας, κατά την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Αττικό Νοσοκομείο. «Εισβολή των ΜΑΤ» στον χώρο του Νοσοκομείου καταγγέλουν οι εργαζόμενοι του Αττικού.

Η επίσκεψη του υπουργού Υγείας στο Αττικό Νοσοκομείο ήταν προγραμματισμένη αμέσως μετά την επίσκεψή του στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Ο κ. Γεωργιάδης επρόκειτο να συζητήσει με τους εργαζόμενους, μικρή ομάδα των οποίων βρισκόταν στην είσοδο του νοσοκομείου. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, εκτός απο τους εργαζόμενους, στην είσοδο είχαν συγκεντρωθεί άλλα 20 άτομα, τα οποία δεν είχαν σχέση με το νοσοκομείο και φώναζαν συνθήματα τύπου « Κάτω η Χούντα».

Οι αστυνομικοί που είχαν ήδη σπεύσει στο σημείο, πρότειναν στον υπουργό Υγείας να μπεί απο την πίσω είσοδο αλλά ο κ. Γεωργιάδης αρνήθηκε. Πήγε στην κεντρική είσοδο και άρχισε να συνομιλεί με τους συγκεντρωμένους. Κάποια στιγμή όμως η κατάσταση ξέφυγε, οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να φωνάζουν, να απειλούν, να ρίχνουν καφέδες -ένας πέτυχε τον πρόεδρο του ΚΕΣΥ κ. Σκανδαλάκη- και ορισμένοι επιτέθηκαν εναντίον του υπουργού, τον οποίο πήγαν να αρπάξουν απο τον λαιμό, πριν τους απομακρύνουν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Το επεισόδιο δεν εμπόδισε τον κ. Γεωργιάδη να συνεχίσει κανονικά το πρόγραμμά του και να μιλήσει με τους εργαζόμενους που τον περίμεναν στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου και που έσπευσαν να ζητήσουν συγνώμη για τα όσα συνέβησαν στην είσοδο, τονίζοντας ότι οι δράστες δεν ανήκουν στο προσωπικό του Αττικού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ο κ.Γεωργιάδης δήλωσε πως «Εγώ τη δουλειά μου την έκανα, και θα την κάνω, δεν θα δώσω το δικαίωμα σε μια χούφτα φασίστες να με εμποδίσουν να κάνω τη δουλειά μου». Όπως σημείωσε ο υπουργός Υγείας, ο ίδιος δεν έχει καμία αντίρρηση να μη τον συμπαθούν και να τον βρίζουν, μέχρις ενός σημείου, αλλά ο ίδιος δεν τους φοβάται, κάνοντας λόγο για αντιρρησίες της δημοκρατίας και φασίστες. O υπουργός Υγείας ανέφερε ότι σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει τα άτομα που του επιτέθηκαν πρόσκεινται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Όπως τόνισε, αν δεν υπήρχε η αστυνομία θα είχαν σημειωθεί πολύ μεγαλύτερα επεισόδια. «Ζήτησα με δική μου υπαιτιότητα να μην υπάρξει αστυνομικός κλοιός, μίλαγα με τους ανθρώπους, τους είπα 'αφήστε με να προχωρήσω', και μόλις κάνω ένα βήμα μπρος με σπρώχνουν και κάποιος μου δίνει και μια μπουνιά στο πρόσωπο, είχε κοκκινίσει το πρόσωπο μου στο σημείο του χτυπήματος» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι ακούστηκε και το σύνθημα περί Μελιγαλά που έχουν εκστομίσει συγκεκριμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα το πρωί, ο κ.Γεωργιάδης, είχε επισκεφθεί αιφνιδιαστικά το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου αφού περιηγήθηκε στους διαδρόμους και στους θαλάμους, ενημερώθηκε από εργαζόμενους και γιατρούς για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο.

«Απαράδεκτη και αποκρουστική» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου την επίθεση από άτομα «ξένα προς το νοσοκομείο, τα οποία φώναζαν εμφυλιοπολεμικά συνθήματα περί Μελιγαλά και χειροδίκησαν εναντίον του».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας την επίθεση δήλωσε από το βήμα της Βουλής τα εξής:

"Θέλω να ενημερώσω το Σώμα για ένα απαράδεκτο και καταδικαστέο συμβάν. Πριν από λίγο, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης πήγε στο «Αττικό Νοσοκομείο» για να κάνει διάλογο με τους εργαζόμενους. Εκεί δέχθηκε μία απίστευτη επίθεση. Χειροδίκησαν εις βάρος του άτομα που φώναζαν το γνωστό, ανατριχιαστικό σύνθημα για τον Μελιγαλά. Ο κ. Γεωργιάδης, ο υπουργός Υγείας, είχε αρνηθεί να είναι εκεί τα ΜΑΤ και γι' αυτό ορισμένοι, ξένοι προς το Νοσοκομείο, φωνάζοντας εμφυλιοπολεμικά συνθήματα επιτέθηκαν και χειροδίκησαν εις βάρος του.Καλώ όλους να αναλογισθούν τις ευθύνες τους, ειδικά όσοι χρησιμοποιούν τέτοια εμπρηστικά λόγια.Φυσικά, καταδικάζουμε δριμύτατα αυτή την απαράδεκτη επίθεση και αναμένουμε το ίδιο από το σύνολο των κομμάτων που θέλουν να ανήκουν στο δημοκρατικό τόξο. Οι θιασώτες της βίας δεν έχουν καμία θέση στη δημοκρατική μας κοινωνία. Πιστεύω ότι θα πράξετε ανάλογα».

Σωματείο Εργαζομένων του Αττικού: «Πρωτοφανής εισβολή των ΜΑΤ»

Για «πρωτοφανή εισβολή των ΜΑΤ» κάνει λόγο το Σωματείο Εργαζομένων του Αττικού σε ανακοίνωσή του: «Η γενική συνέλευση των εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου καταδικάζει την πρωτοφανή εισβολή των ΜΑΤ και τους προπηλακισμούς εργαζομένων, γιατρών και συνοδών που διαμαρτυρόντουσαν ενάντια στην επίσκεψη - παρωδία του Υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη στο νοσοκομείο μας. Η επίθεση αυτή επιβεβαιώνει την πρόθεση της άθλιας δικομματικής κυβέρνησης να επιβάλλει το δόγμα του Νόμου και της Τάξης για να προωθήσει την αντιλαϊκή πολιτική της».

«Ο υπουργός μιας κυβέρνησης που υπονομεύει τη δημόσια υγεία, κλείνει νοσοκομεία, απολύει και θέτει σε διαθεσιμότητα προσωπικό, παραδίδει το ΕΣΥ στα επιχειρηματικά συμφέροντα είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στο ΑΤΤΙΚΟ της αθλιότητας των ράντζων και της έλλειψης προσωπικού. Γι' αυτό μπήκε στο νοσοκομείο από την πίσω πόρτα και μίλησε σε άδειο αμφιθέατρο (με την παρουσία 5-10 παρατρεχάμενων της διοίκησης και 15-20 πανεπιστημιακών καθηγητών), φρουρούμενος από δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που εισέβαλλαν στο νοσοκομείο».

«Το σωματείο και η γενική συνέλευση καταγγέλλει τη διοίκηση του νοσοκομείου (Διοικητή, Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και ορισμένους Πανεπιστημιακούς καθηγητές) που νομιμοποίησαν την είσοδο των ΜΑΤ σε Πανεπιστημιακό νοσοκομείο και δέχτηκαν να συνομιλήσουν μαζί του σε συνθήκες βίας και τρομοκρατίας».

«Η γενική συνέλευση χαιρετίζει τους εκατοντάδες συναδέλφους που συμμετείχαν στη μαχητική διαμαρτυρία καταγγέλλοντας της διάλυση της δημόσιας υγείας και την κυβερνητική τρομοκρατία. Σε κοινό μέτωπο με τους ασθενείς, τους υπόλοιπους υγειονομικούς και το λαό θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το δίκιο μας, για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης - Ε.Ε. - ΔΝΤ.

ΥΓ. Τα κυβερνητικά παπαγαλάκια και ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης, αντιστρέφοντας για μια ακόμη φορά την πραγματικότητα, διαδίδουν ότι ο υπουργός «χτυπήθηκε» από τους εργαζόμενους. Είναι τόσο ψεύτες που δεν αξίζουν ούτε την περιφρόνησή μας».

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos